sawanna23 04.11.06, 09:58 Mój syn ma 5 lat.Od dwóch dni wymiotuje mi w nocy i ma też biegunke.Jego lekarza nie ma a w szpitalu nie chcą go zbadać.Jak mu pomóc? Pomórzcie,prosze!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda77 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 10:15 Chyba jednak wirus. Dawaj mu smectę i enterol, lacidofil lub coś podobnego. Musi dużo pic. Jeżeli to tylko wirusik, powinno minąc. Podobno może cos takiego trwac nawet 5-7 dni. Ale lepiej, jak powie Ci o tym lekarz. Może na pogotowiu? To był szpital dziecięcy? Pacjenta muszą przyjąc - jeżeli odmówią to poproś o zaświadczenie, że się zgłosiłaś, najczęściej zaczynaja inaczej rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
sawanna23 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 10:20 widzisz muj syn jest po przewlekłym zapaleniu gradła.Byłam z nim na kontroli w poniedziałek i nic nie stwierdzono. Z początku myslałam że sie zatruł bo w środe wymiotował a w czwartek nic mu nie było. Dziś jednak w nocy znowu sie zaczeło.Nie mam pojęcia co mam robić Odpowiedz Link Zgłoś
leda77 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 10:25 sama nie wiem - ale z tymi wirusami podobno tak dziwnie bywa. Jeżeli nic poza tym mu nie ma, to raczej będzie ok, ale lepiej będzie jak obejrzy go lekarz. Zawsze to pewniejsze, bo a nuz to jakieś cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 11:35 Hej Lepiej to sprawdzic.Mój 3 latek też wymiotował i miał biegunkę, lekarz w przychodni stwierzdil ze to wirusik, ale leki nie dzialaly więc zrobiłam badania i wyszłaALMONELLA.Nie mówie że u Was jest to samo, ale wydaje mi się że lepiej niech go obejrzy jakis lekarz... pozdrawiam Sylwia i Hubert(24.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 11:39 Może zaraz mnie wyśmieją albo zakrzyczą ale ja polecam Ci pół szklanki odgazowanej coli. Możesz nie wierzyć ale ostatnio na forum zdrowie borowik1 zadał pytanie dotyczące leczenia biegunki i wymiotów również u dzieci odgazowaną colą. Ludzie wypowiadali się pozytywnie. Co Ci szkodzi spróbować. Poczytaj post borowik1 na forum zdrowie z końca pazdziernika. Odpowiedz Link Zgłoś
leda77 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 12:06 Eriga - to fakt, mi zalecił to lekarz i naprawdę działa! (Zapomniałam, bo było to juz dawno.. ech ta pamięc...) Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: wymioty i biegunka u 5 latka 04.11.06, 15:07 dokładnie tak się objawiło u dziecka znajomych zapalenie otrzewnej, niedrożność jelit i zapalenie wyrostka. Szczęściem trafił w odpowiedniej chwili pod skalpel. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.olowiak1 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 07.11.06, 15:04 na wymioty syrop diphergan a na biegune lacidofil i tabletki laremid po każdym stolcu.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia6 Re: wymioty i biegunka u 5 latka 07.11.06, 16:26 Witaj! Mam nadzieję, że biegunka i wymioty ustąpiły u Twojego dziecka... Ja ze swoją rodzinką przechodziłam to samo, strasznie wykańcza ta przypadłość. Co do Coli, to faktycznie, nawet w Norwegii polecają na wszelkie dolegliwości żołądkowe pić, odgazowaną rzecz jasna, Colę.Moja córeczka jednak nie chce pić, bo mówi, że to "Taty piwo" luźne stolce mogą utrzymywać się przez kilka dni, jednak trzeba pamiętać o diecie, jak najwięcej pić i unikać przetworów mlecznych. Powinno się również stosować jakąś osłonę żołądka. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś