Gość: Joanna 27 IP: *.* 25.05.01, 22:22 Kochane dziewczyny.Dostałam z dzieckiem skierowanie do kliniki gastroenterologicznej. Jestem przerażona może któraś może była już w takiej poradni i wyjaśni mi jakie badania tam trzeba przejść. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka, mama Julki Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 26.05.01, 21:42 Ja byłam. Ale nie napisałaś na jakiej podstawie dostałaś skierowanie i co się podejrzewa więc trudno ci odpowiedzieć. My mieliśmy podejrzenie o celiakię i po prostu było pobieranie krwi w laboratorium w kierunku endomyzjum. Na szczęście jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna 27 Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 28.05.01, 17:49 Dostałam skierowanie, ponieważ mały jest podejrzany o zespół złwgo wchłaniania. Nie przybierał na wadze tak jak trzeba, ale poszłam do innej lekarki prywatnie i okazało się , ze jest prawdopodobnie uczulny na mleko. zjadł łyżeczkę kaszki i odrazu wymiotował. Lekarka powiedziała mi , że go głodze. odstawiłam mleko i powoli gonimy wagę ale ja i tak się stresuję. Dzięki za chociaż taką odpowiedź. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola mama Julki i MIłosza Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 28.05.01, 18:35 Mój synek z PG został po wielu wizytach w szpitalach skierowany na badania gastro... Miał robioną gastroskopię i rektoskopię ( rurka przez dupkę z pobraniem biopsji jelit. Okazało się,że jest uczulony na gluten, jaja, mleko i inne alergeny ( to było bad. z krwi) natomiast tamte wyszły dobrze.Nie stresuj się Spróbuj najpierw poprosić o bad. z krwi. Mój mały także nie przybierał na wadze, miał krwiste biegunki. Na diecie jest teraz wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna 27 Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 28.05.01, 20:50 dZIĘKUJĘ oLU ZA POCIESZENIE. tRMIN MAM NA 13 CZERWCA. JAK PRZYJADĘ Z WYNIKAMI TO NAPISZĘ CI CO JEST GRANE. POZDRAWIAM AŚKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 29.05.01, 11:05 Joanna , a skąd jesteś, gdzie jest ta Twoja klinika?Ja z synem byłam w podobnej poradni akurat w zeszłym tygodniu, mial badaną krew, USG brzuszka i dostal skierowanie na badanie kału w kierunku lamblii.Nie było więc strasznie))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Poradnia gastroenterologiczna IP: *.* 29.05.01, 11:58 Oj, późno zajrzałam i żałuję, bo akurat jestem po badaniach przeróżnych mojego młodego, który też tak jakoś dziwnie jadł-niejadł, nie chudł, ale i przybierać przestał. Anemii na szczęście nie ma, wszystkie wyniki moczu i krwi O. K., nieprawidłowość wykazało banalne badanie na resztki pokarmowe, z którego wynikło, że moje dziecko nie trawi tłuszczów... Przy okazji dowiedziałam się, że dzieci z tego typu zaburzeniami trawienia bywają często "histeryczne", nerwowe i marudne. Pozdrawiam mamy "niejadków wrodzonych i nabytych". Odpowiedz Link Zgłoś