Gość: Kasia IP: *.* 20.06.01, 20:49 Witajcie !Byłam dziś z synkiem u alergologa . Mam zlecone badanie CHLORKÓW W POCIE , czy któraś z Was spotkała się z takim badaniem ? Chciałabym dowiedzieć się na czym to badanie polega . Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyska Re: Chlorki IP: *.* 21.06.01, 08:47 Hejka. Miałam robione to badanie w wieku 15 lat. Polega ono na tym, że na ramieniu i przedramieniu przyczepia sie 2 ne elektrod na (wacikach) i podłacza prąd. To zupełnie nic nie boli. Na wacikach (o ile dobrze pamiętam) umieszczona jest folia, na której zbiera sie powstający pot. Trwa to zdaje sie ok. 10 minut, może trochę dłużej. Ja miałem je robione, aby wykluczyć mukowiscydozę. Badanie ma na celu określenie ilości soli w pocie. No i najczęściej wyniki są ok.Pozdrawiam Tyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Chlorki IP: *.* 21.06.01, 16:35 Mój synek ma niecałe 3 lata i nie wiem jak zareaguje na to badanie Będę musiała jakoś mu to wytłumaczyć , jak z pobraniem krwi mi się udało to z tym też dam sobie radę Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś