IP: *.* 20.06.01, 22:04
Dziewczyny poradźcie co można stosować przeciwko komarom dziecku 10 miesięcznemu? Autan itp są powyżej 3 roku. Słyszałam o tym by smarować buzię i rączki oleikiem waniliowym do ciasta. Jedziemy na Mazury. Słyszałam też o plasterkach przyklejanych obok łóżeczka, ale to jeśli się mieszka w domku, a my będziemy na jachcie, a tam wszystko lata, trudno zlokalizować. Stosowałyście coś? PomóżcieDorota
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: komary IP: *.* 26.07.01, 12:57
      W gazecie znalazłam reklamę "Moustidose", ma odstraszać komary, kleszcze, muchy, mrówki, osy i gzy i można go stosować u niemowląt od 1-go miesiąca. Niestety w olsztyńskich aptekach go nie ma. :-(
      • Gość: guest Re: komary IP: *.* 22.08.01, 10:07
        Ja wlasnie stosuje krem Moustidose. Jest naprawde skuteczny, a juz myslalam ze sie poddam. Po ostatnich deszczach tak sie naroilo tych komarzysk, ze nie sposob sie przed nimi skutecznie zaslonic. Kremu szukalam w kilkunastu aptekach - w koncu udalo sie. l.
    • Gość: guest Re: komary IP: *.* 26.07.01, 13:12
      Jedyny pewny środek to siatka. W zeszłym roku stosowałam (dla siebie i dziecka):a)spreje - my kaszlaliśmy, komarom to nie przeszkadzało :Ob)kremy - my umazani, komarom nadal nie przeszkadzało :-(c)lampa przeciwkomarom - bzyczała cała noc, nad ranem się spaliła, komarom nadal nic nie przeszkadzało :fou: d)brzęczyk odstraszający komary - po kilku minutach komary go obsiadły :ouch:e)świece przeciw komarom - dymu pełno, a nim uwijające się niezmordowane komary :gun:f) siatka na oknach, na wózku - komary POZA SIATKĄ!! :benetton:
      • Gość: guest Re: komary IP: *.* 26.07.01, 14:53
        wiesiu,Ale sie uśmiałam! masz swietne pióro, gratuluję!
        • Gość: guest Re: komary - do "monik"a" IP: *.* 26.07.01, 15:03
          To może ja się marnuję w zawodzie budowlańca :what:
    • Gość: guest Re: komary IP: *.* 20.08.01, 09:59
      Nie wiem, co odstrasza (skutecznie) komary, pewnie rzeczywiście nic, ale na złagodzenie skutków u takiego malucha (i przy okazji u siebie) stosuję żel z naturalnych składników firmy Dolisos.
    • Gość: guest Re: komary IP: *.* 20.08.01, 12:49
      Ja stosowałam własnie olejek waniliowy do ciasta - w moim wypadku skuteczny, polecam, Zuzia nie miała na to uczulenia.Teraz stosujemy RAID do kontaktu, ale na jachcie to nie bardzo :))POZDR.EWA
      • Gość: guest Re: komary IP: *.* 22.08.01, 10:18
        Mam pytanie, pewnie dla większości śmieszne ( :sarcastic: ), ale czy tym olejkiem smarowałaś całe ciałko maluszka?
        • Gość: guest Re: komary IP: *.* 22.08.01, 10:21
          HEJ!Wcale nie smieszne! Smarowałam buzię, raczki i nóżki, czyli to , co mała miała odkryte. Trochę się obawiałam, ze na buzi będzie miała uczulenie, ale nic takiego sie nie stało.Powodzenia.EWA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka