IP: *.* 23.07.01, 21:10
Czy moze ktoras Mama ma podobne doswiadczenia. Na poczatku drugiego miesiaca zycia mojemu synkowi nad okiem pojawil sie guz. Na poczatku myslalam, ze cos go moze ugryzlo, ale ten "róg nad okiem" nie znikal. Chirurg stwierdzil, ze jest to kaszak i jezeli sam nie zniknie, bedzie go trzeba usunac operacyjnie. Macius ma 2,5 miesiaca i troche przeraza mnie operacja w znieczuleniu ogolnym.Szczegolnie, ze maluchowi kaszak wogole nie przeszkadza i jest slicznym, pogodnym chlopczykiem.Czekam na odpowiedziPOzdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kaszak IP: *.* 24.07.01, 09:16
      a byłaś z nim u okulisty czy u pediatry? zasadnicza różnica - u nas pediatra bardzo podobną grudkę pod okiem rozpoznał jako opryszczkę albo jęczmień a mnie coś tknęło i poszliśmy do okulisty i okazało się że to gradówka! zupełnie inne leczenie!
      • Gość: guest Re: Kaszak IP: *.* 24.07.01, 09:17
        aha i jeszcze jedno - z tego co pamiętam to kaszaki robią się w miejscach gdzie znajduje się tkanka tłuszczowa - a pod okiem przecież nie ma! naprawdę idź z nim do okulisty
    • Gość: Asia12 Re: Kaszak IP: *.* 24.07.01, 10:46
      Dzieki za odpowiedz. Ten kaszak jest nad okiem - z tego co czytalam robia sie one na owlosionej skorze, kiedy dochodzi do zatkania kanaliku - i w sumie on jest na brwi, czyli na owlosionej skorze. Aha, to pediatra skierowal mnie do chirurga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka