Dodaj do ulubionych

wypadanie jelita

IP: *.* 23.08.01, 07:39
Mojemu 4-letniemu dziecku wypada jelito z odbytu. Czy ktos spotkał się z tym problemem? Jak to się leczy? Jakie są rokowania na przyszłosć?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wypadanie jelita IP: *.* 23.08.01, 12:36
      Ostatnio duzo czytałam o syndormie Ehlers-Danlos (rzadkie schorzenie genetyczne - defekt kolagenu) i w jednym z jego typów, objawem jest m.in.wypadanie odbytu . Wprawdzie to nie to samo, ale ten syndrom jest na tyle rzadki, że lekarze często nie umieją prawidłowo zdiagnozować dziecka. Są też inne objawy: nadmierna ruchomość stawów, nadmiernie rozciągliwa skóra, skłonność do siniaków itp. Może to nie dotyczy Twojego dziecka, ale myslę, że powinnaś spytać lekarza ,zwłaszcza jeśli obserwujesz także inne objawy.Dużo na ten temat jest po ang. w internecie, pod hasłem Ehlers-Danlos Syndrome.
      • Gość: guest Re: wypadanie jelita IP: *.* 23.08.01, 20:07
        czasem to może też byc objaw mukowiscydozy, więc leczenie zależy od postawionej diagnozy.
        • Gość: guest Re: wypadanie jelita IP: *.* 24.08.01, 10:54
          A cóż to za choroba i jakie są inne jej objawy?
    • Gość: mkk33 Re: wypadanie jelita IP: *.* 07.03.03, 14:31
      Cześćwiem, ze post jest już sprzed 1,5 roku ale ja mam dokładnie ten sam problem z moją 1,5 roczną córką. Czy mogłabyś mi powiedzieć jak skończyła się ta przykra historia u twojego dziecka... może jakieś rady...PozdrawiamMagda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka