Dodaj do ulubionych

skąd ta cholerna gorączka

IP: *.* 24.08.01, 09:35
Będę Wam wdzięczna za wszelki uwagi i rady otoż ......7. tygodni temu urodziłam małą Julitkę (cesarka), cały czas ją karmię piersią; od wczorajszego wieczoru mam gorączkę - 38,5 wieczorem i rano a w nocy 39 stopni. I tak naprawdę nie mam żadnych innych dolegliwosći - myślałam, że to może zapalenie sutka ale prócz gorączki nie mam żadnych innych objawów (twarda pierś, sutek etc. etc.).Jak na razie wspieram się paracetamolem, bo tak naprawdę samam nie wiem, czy jest to pierdoła, którą nie należy się przejomować, czy też ciągnąć się z dzieckiem do internisty (który jak łatwo się domyśleć, ze względu na karmienie piersią przepisze mi paracetamol).Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 09:50
      Może to być tzw. trzydniówka. Przez trzy dni nie ma żadnych objawów poza wysoką gorączką i brakiem apetytu(no może niezupełnie -lekarz może stwierdzić zmiany na gardle). Po trzech- czterech dniach pojawia się czerwona wysypka na całym ciele i dość szybko znika.Gorączkę powyżej 38,5 stopnia zbij czopkiem Paracetamolu i wezwij lekarza. Trzydniówka mojego dziecka spowodowała moją obecność na tym forum - od gorączki zaparzyła mu się pupa i szukałam w internecie pomocy. Pomógł bepanthen a gorączka wkrótce przeszła.
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 09:55
      wiesiu - ale to nie dziecko ma tę gorączkę!! to mama Monika!! smile :) moim zdaniem jeśli nic ci Moniko nie dolega możesz najzwyklej by przemęczona - co się często zdarza u młodej mamy
      • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 10:19
        :hap: :lol: ale ze mnie jołop :hap::lol: tak to jest jak się najpierw mówi (pisze), a potem mysli :sarcastic:
        • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 10:23
          ale w razie odparzenia pupy :ouch: możesz ją sobie posmarowac bepanhenem :crazy:
          • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 12:32
            Wiesiu ]nie żle się uśmiałam z twoich p[ostów, hahahahahahPozdrawiam
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 09:59
      tak, tak, tez wydaje mi się, ze to trzydniówka, wprawdzie moja córka ma 3 latka, ale tą chorobę zakaźną pamiętam, bo mnie bardzo przeraziła u mojego dzieckawszystko powinno się dobrze skonczyć i tego życzępozdrawiam
      • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 10:05
        o przepraszam, bardzo przepraszam, źle przeczytalam, myślałam, ze to dziecko ma gorączęmyślę, ze nie ma co się domyślać, co to moze być, jak gorączka nie mija, lepiej skonsultować się z lekarzem
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 10:05
      Wielkie wielkie dzieki za rady ale tak jak zauwazyla Kasia, to ja mam 39 stopni goraczki, na szczescie nie dzidzia ....Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 10:53
      Ja bym radzila pojsc do lekarza i to nie tylko inetrnisty ale poloznika. Moja kolezanka po cesarce miala takie problemy z gojeniem rany - na zewnatrz nie bylo widac a w srodku byl stan zapalny. Nie wiem czy cos takiego moze powodowac goraczke. A jednak u Ciebie jest dosc wysoka.zdrówka, kama
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 11:02
      Moniko myślę ,że nie powinnaś bagatelizoawć tej gorączki.39 stopni to naprawdę wysoka temperatura,nie wiem czy karmisz ale długie przyjmowanie paracetamolu to chyba nie najlepsze dla dziecka i dla ciebie również.Wiem że może Ci się nie chce ale odwiedz internistę lub położnika(od niego chyba należy zacząć).Dużo zdrówka,Gosia :hello:
    • Gość: Paulina Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 13:01
      radzilabym nie bagatelizowac... ja w trzy tygodnie po porodzie dostalam rowniez takiej wysokiej temperatury, podobnie nie mialam zadnych innych objawow, tylko ta goraczke... ale trzy dni pozniej, wraz z obnizeniem sie temperatury, stracilam wszelki mozliwy pokarm... wszystko przepadlo... radzilabymudac sie do lekarza, moze (mam nadzieje), ze w Twoim przypadku bedzie inaczej... ale lepiej dmuchac na zimne...aha! tylko ja nie mialam cesarki...
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 13:19
      Moniko, marsz do lekarza. Ty masz naprawdę wysokš gršczkę. To nieprawda, że lekarz przepisze Ci paracetamol - sš także antybiotyki, które można stosować podczas karmienia. Wiem bo sama używałam.Wracaj do zdrowiaMarta
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 14:18
      Zkads to znam-mnie, tez po cesarce, goraczka utrzymywala sie prawie 2 tyg.Okazalo sie ze to niestety od rany- uczulilam sie na szwy choc byly ponoc hypoalergiczne,wiec lepiej wybierz sie do lekarza bo dlugotrwala goraczka wyciencza organizm .Pozdrowienia!!
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 24.08.01, 18:41
      Proponuje wybierz sie do lekarza, ale raczej do ginekologa poloznika a nie do internisty...Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 26.08.01, 12:22
      Wielkie, naprawde wielkie dzieki za wszelkie uwagi !Poloznik stwierdzil, ze wszystko jest ok.Internista stwierdzil, ze to zatrucie pokarmowe, zapisal paracetamol (hi hi hi) i mimo, ze powiedzialam, ze mala nie toleruje mleka itp rzeczy to w ramach diety kazal jesc bialy ser, czekolade itp. rzeczy. Panie Boze widzisz i nie grzmisz !!!!!!!!
      • Gość: guest Re: skąd ta cholerna gorączka IP: *.* 30.08.01, 22:48
        Proponowałabym jeszcze obmacać okolice rany i sprawdzić, czy nie ma żadnych nienaturalnych zgrubień. Ja zagorączkowałam tuż po wyjściu ze szpitala, poszłam do lekarza, który stwierdził, ze w ranie zrobił się krwiak. Nacisnął, płyn wypłynął i gorączka przeszła jak ręką odjął. Tylko dziurę w brzuchu miałam przez 10 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka