IP: *.* 19.11.01, 17:18
22-miesięczna Julka ma od rana chrypkę. Chyba jej samej to nie przeszkadza, bo gada jak najęta jak zawsze, ale słychać, że coś tam chrypi w głosie. Innych objawów nie widzę, jest wesoła, bez temperatury, tylko nie chce jeść od wczoraj poważniejszych rzeczy typu obiadki. Spadek apetytu nie dotyczy twarożków, owocówi innych przysmaków, więc nie wiem, czy traktować go poważnie czy tylko jako kapryszenie. Wczoraj była marudna i płakała w nocy, ale podejrzewałam zmęczenie (za mało śpi, bo "nie ma czasu") albo ostatnie ząbki, ale nic nie widać na dziąsłach. No a teraz ta chrypka. Czy to jakaś ukryta infekcja bez gorączki, która zaraz się wykluje, czy zdarła sobie gardło wrzeszcząc na zimnym dworze, czy może alergia objawia się chrypką? Co o tym myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Chrypka IP: *.* 19.11.01, 20:28
      Ja bylam w tej sytuacji w tamtym tygodniu. Mala ma 8,5 mies. Ani kaszlu, ani kataru, ani temperatury, tylko smiesznie tak chrypiala. Na drugi dzien wezwalam pania doktor, ktora stwierdzila, ze gardelko jest lekko zaczerwienione, lekka infekcja - pewnie sie nalykala zimnego powietrza. Po dwoch dniach jej przeszlo (i przeszlo na starszego brata - od 3 dni temperatura 38-39 i straszny bol gardla). A dzisiaj odkrylam, ze wyrosl jej nowy zebulek.Tak wiec w sumie nie wiadomo od czego ta chrypka.Pokaz lepiej Mala lekarzowi, lepiej wczesniej, nim sie chorobsko (o ile to jest chorobsko) rozpanoszy.Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.Pozdrawiam.Aldona
      • Gość: guest Re: Chrypka IP: *.* 19.11.01, 21:24
        Synek znajomej tez miał taką chrypkę i okazalo się, ze to zapalenie krtani.Wiec moze idź do lekarza. pozdrawiam
    • Gość: Lila Re: Chrypka IP: *.* 20.11.01, 11:52
      Hej,Moja córeczka też miała chrypkę przez ok. miesiąc. Byłam u laryngologa, który stwierdził, że to coś prawdopodobnie z krtanią i aby to stwierdzić, trzeba zrobić jakieś nieprzyjemne badania. Ale też radził, żeby trochę poczekać i u tak małego dziecka jest to związane z tym, że np. dużo krzyczy (może też dużo gada) co w wypadku córci zgadzało się i starać się, aby jak najmniej krzyczała i mówiła (cha, cha -oczywiście ciężko wykonalne), ale w końcu jej przeszło.A już myślałam, że będzie miała głosik jak Agnieszka Chylińska.Zawsze dobrze jest oczywiście obejrzeć gardło, czy to nie jest powód chrypki.Pozdrawiam, Lila
    • Gość: guest Re: Chrypka IP: *.* 20.11.01, 21:08
      Drugi dzień Julka też chrypiała, ale sama oglądałam jej gardło i widzę na razie, że nie jest zaczerwienione. Apetyt wrócił, samopoczucie na medal, tylko ten głosik - a może faktycznie zdarła sobie gardło przy swoim zwyczaju donośnych dyskusji, a czasem i urządzania awantur z decybelami. A o chrypce jako objawie alergii np. na kurz nikt nie słyszał? Bo jeszcze coś jej się oczy ciut czerwienią, czasem miała spuchnięte i czerwone przy wysypkach alergicznych.
      • Gość: guest Re: Chrypka IP: *.* 21.11.01, 08:30
        Chrypka może być objawem alergii. Nasza Magda potwornie zachrypła gdy kupiliśmy jej nowe mebelki do pokoju (pokój był niedostępny przez prawie miesiąc).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka