Dodaj do ulubionych

Problem z gardlem, przelykiem

21.07.23, 11:43
Bardzo prosze o pomoc, blagam niech chociaz ktos nas nakieruje gdzie mamy dalej szukac pomocy bo powoli sie poddajemy a lekarze uznaja ze wyszukujemy chorobyna sile.

Sprawa dotyczy mojego narzeczonego, 33 lata, choruje na astme. Kilka lat temu niespodziewanie zaczela sie u niego alergia na kurz z bardzo silnymi objawami ze strony ukladu oddechowego. Wtedy tez stopniowo zaczelo sie cos dziac z zatokami, przelykiem, nosem. Zaczal chrzakac, na poczatkubrzadko teraz juz praktycznie caly czas, wielu ludzi uznaje to za odpychajace ale on inaczej nie potrafi odkrztusic flegmy, ktora jest bardzo gesta, prawie jak zelka. Gdy nie odkrztusza robi mu sie bardzo duszno, ogolnie od kilku miesiecy gdy tylko jest cieplej lub wychodzi na slonce robi mu sie slabo, cierpnie glowa z tylu, czesto piszczy mu w uszach. Jest ciagle zmeczony, nie wazne ile godzin spi. Czesto ma wrazenie jakby mu sie cos wzeralo w przelyk/gardlo, co czego nie moze wykrztusic. Czuje sie otepialy. Doszla tez silna nadwrazliwosc na zapachy, np na mocna chemie jak wybielacze po kontakcienz zapachem wszystkie objawy sie nasilaja, prawie traci swiadomosc. Mowi tez czesto ze ma wrazenie jakby jego nos nie oczyszczal powietrza ktorym oddycha, tylko jakby wszystko od razu z drobinkami dostawalo sie do gardla,srodka organizmu. Wyskakuja mu ropne rany na ciele ktore ciezko sie goja. Byl w szpitalu na ogolnym, wszystkie wyniki krwi dobre, tk glowy nic nie wykazalo. stwierdzono tylko refluks ale stosowana dieta ani leki nie przynosza zadnej ulgi poza tym ze przestalo mu sie cofac jedzenie. W przeszlosci czesto mial uczucie zalegania w gardle jakiejs kulki ale minelo. Laryngolog nie widzi problemu, mowi ze moze to byc spowodowane torbielami na zebach ktore wyszly przy okazji tk zatok. Ale po wizycie u chirurga stomatologa praktycznie nie ma poprawy. Czesto pojawia se chrypka, najgorzej jest zawsze rano jak wstaje i jest nieodrztuszony. Niekiedy jest tak zle ze pluka gardlo woda kilka godzin. Czy ktokolwiek mial podobnie? Blagam niech nas chociaz ktos nakieruje gdzie mamy sie udac do jakiego specjalisty, juz wydalismy wiele pieniedzy na prywatne wizyty i leki a nie ma zadnej poprawy. Nie moze pracowac, nie ma sily nic robic boje sie ze za chwile sie juz calkiem sie zalamie, coraz czesciej mowi ze chyba tylko smierc mu pomoze 😭😭 tych objawow na przestrzeni 2-3lat bylo wiecej ale minely, ale ostaniepol roku to koszmar ktory sie nie konczy 😭😭
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Problem z gardlem, przelykiem 21.07.23, 13:37
      Czy narzeczony próbował stosować jakiś preparat rozrzedzający flegmę? Bo są takie bez recepty, ułatwiają wykrztuszanie i na szybko mogą trochę ulżyć.

Co do badań, należy zbadać wszystko, co się da. A jak wszystko będzie w porządku, to proponuję wizytę u neurologa lub psychiatry. Nie żartuję, to wszystko może mieć podłoże nerwicowe.
    • sp9tcu Re: Problem z gardlem, przelykiem 22.07.23, 00:37
      Według mnie a sam mam tą chorobę silne powikłania po nie leczonej alergii
      Sprawa nowotworowa 0,0001 %
      Przede wszystkim alergia jest chorobą nieuleczalną
      Albo sama przejdzie albo ma się ją do końca
      Z tego się nie umrze , jeśli ma się astmę oskrzelową można ( znam przypadki )
      Na szczęście jej nie mama

Teraz do rzeczy alergie czeba leczyć gdyż nie leczona doprowadza do paradoksalnych objawów kiedy lekarze sami nie wiedzą co i jak
      Nie wolno chodzić do wielu lekarzy bo każdy mówi co innego
      Poza tym pije się nie potrzebnie wiele leków a to szkodzi

Kilka zdań o zgadze
      Mam zgagę gdyż mam przepuklinę roztworu przełykowego rozpoznane 20 lat temu ,nie miałem gastroskopi i nie bede miał
      Co do leczenia ja pije comtroloc 20 ,ja zjem cos słodkiego 2 tabletki , pije doraźnie ,nie codziennie ,ale tylko jak coś się szykuje słodkiego ,samo wypicie jak już się ma super zgagę pomaga dopiero mi po 8 godzinach

TERAZ ALERGIA
      Prawdopodobnie masz wszystko z powikłanej alergii
      Proszę odpowiadaj podając punkt na który odpowiadasz
      1- Czy masz katar
      2- Czy tem katar jest ciągły czy tylko trwa tydzień i przechodzi
      3- Czy spływa ci wydzielina z nosogardziela czyli z nosa
      4- Czy pijesz leki na alergie ( ja pije zyrtex
      5- Czy stosujesz stertd do nosa
      6- Napisz tylko same objawy które występują
      To na razie tyle
    • sp9tcu Re: Problem z gardlem, przelykiem 22.07.23, 01:10
      Czytam to teraz szczegółowo i powiem tak
      Nie leczona alergia
      Chroniczny stan zapalny zatok
      Dlatego nasilone objawy rano
      Nie leczona astma dlatego też flegma , flegma powstaje z wycieku z zataok
      Albo macie fatalnych lekarzy
      Albo on udaje ze pije lekarstwa czy bardzo sobie szkodzi
      Szczególnie przy astmie
      z astmy można umrzeć
      znam przypadki
      alergie mam od urodzenia
      mam wspaniałych dwóch lekarzy
      laryngologa który mnie ciagle edukuje mnie wyjasnia ( hipohondia obawy przed rakiem )
      bogu dziękuje ze nie mam astmy
      2 lata temu dla oszczędzenia na pieniądzach przez 2 miesiace nie piłem leku na alergie
      Dostałem po kolei
      Kataru ogromnego lejącego się
      Bardzo silnego zapalenia zatok
      Bardzo silnego zapalenia krtani ,tchawicy
      Objawów astomych 1 stopnia ( specjalny lek do wdychania był przygotowany
      Musiałem wypić
      3 rodzaje antybiotyków
      Flegamine przez 10 dni
      Wtedy był covid ,dochodziłem do normy 3 miesiace

Na leczeniu astmy się nie znam bo jej nie mam
      Jak pisałem miałem początki 1 stopnia i był totalny alarm
      I bardzo intesywne leczenie

Co do leczenie alergii
      Leczy się objawowo
      Wyleczyć się nie da jak pisałem
      Albo samo przejdzie albo leczymy do końca
      Na efekty można czekać miesiąacami

Oto moja procedura jak leczyć
      Uprzedzam pod odpowiedzialnością karnę
      Nie biorę odpowiedzialności za tem rodzaj leczenia
      Zwłaszcza jak jest alergia i astma

Mogę napisać co ja bym brał
      Zyrtex lek na alergie podstawowy lek
      Narzeczony powinien go pić całe życie systematycznie
      Takie są procedury
      Przez pierwsze 7 dni 1 tabletka dziennie na noc
      Gdyż jak wypije w dzień to będzie ospały i senny
      Potem przez tygodnie oraz w czasie zaosztrzenia objawów
      2 razy dziennie po 1 tabletce ( rano 1 wieczór 1 )
      Tem lek pijemy do końca życia

Steryd do mosa wyłącznie w areozolu
      Czeba wypróbować który jemu pasuje
      Ja musiąłem próbować 3 dopiero 3 spasował
      Stosuje tafen raz dziennie po dwa psikniecia do obu dziurek
      Lek tem nie obojętny dla zdrowia
      Co do stanu chronicznego zatok
      Leczenie zaczynamy od atomowego ataku
      Antybiotyk dozycyklina przez 10 dni lub 20
      Do tego flegamina w tabletkach
      Przez 5 dni nie dłużej ( dłuższe stosowanie powoduje kaszel ) dwa razy dziennie po dwie tabletki
      Jak pisałem nie dłużej niż 5 dni
      Co ja jeszcze stosuje
      Witany c - lepiej wypić naturalną
      Witaminy b czyli witamina b coprex od czasu do czasu
      Uwaga !!!!!!! gdy pijemy antybiotyk to musimy pić leki osłniajace przewód pokarmowy
      Leczenie będzie długie i ciężkie
      Zasada przy alergii jak naj mniej antybiotyków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka