Dodaj do ulubionych

Pytanie do lekarza-PILNE!

IP: *.* 09.01.02, 09:21
Na pewno znajdzie się na forum jakiś lekarz. Mam problem. Jutro przypada termin drugiego szczepienia mojej córki p/ko żółtaczce /planowany zabieg chirurgiczny 19-go stycznia/ I oto wczoraj moja córka zaczęła poważnie kasłać, dodam ,że gorączki nie ma. Czy mogę bezpiecznie ją zaszczepić ? Martwię się bo termin zabiegu jest już ustalony, i jeśli szczepienie zostanie przełożone to nie będzie się mógł odbyć w terminie, a to ważne żeby okres ferii szkolnych był czasem na wygojenie.Proszę o radę.Edyta mama Alexa i kaszlącej Pauliny
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pytanie do lekarza-PILNE! IP: *.* 09.01.02, 10:51
      Hm, nie wiem czy to coś pomoże, ponieważ nie jestem lekarzem, ale z tego co pamietam jak byłam szczepiona właśnie p/żółtaczce przed operacją to za każdym razem badał mnie lekarz pierwszego kontaktu i wydawał zaświedczenie, że mogę być szczepiona, następnie udawałam się do gabinetu zabiegowego, pamiętam jeszcze, że pielegniarka która mnie szczepiła mówiła, że przesunięcie o kilka dni kolejnego terminu szczepienia nie zaszkodzi (u mnie miało to być o jakieś trzy dni i dotyczyło właśnie drugiego szczepienia), no z tym że termin zabiegu miałam w znacznie późniejszym czasie po tej drugiej dawce.Będzie dobrze.Pozdrawiam.Agnieszka
    • Gość: guest Re: Pytanie do lekarza-PILNE! IP: *.* 09.01.02, 10:52
      Nie jestem lekarzem , ale o ile wiem, to przed każdym szcepieniem w przychodni przychodzi lekarz, bada dziecko i albo dopuszcza do szczepienia albo nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka