Dodaj do ulubionych

gorączka- co się dzieje?!

IP: *.* 11.02.02, 21:06
Moja 7-miesięczna Natalka wczoraj miała gorączkę 38,8, dzisiaj byliśmy u lekarza który stwierdził, że nic nie widzi i dziecku nic nie jest. Dziś wieczorem mała ma znów gorączkę ponad 38 . Więc o co chodzi , co jej może dolegać? Acha wczoraj miała też lekkie rozwolnienie, ale dziś nie. Proszę poradźcie co to może być.
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 11.02.02, 21:35
      Obstawiam zęby.Madzia
    • Gość: Anna72 Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 11.02.02, 21:51
      A mocz zbadaliście? Wysoką temperaturą zaczyna się zapalenie dróg moczowych, tylko ta kupa nie pasuje...
    • Gość: Hipcio Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 11.02.02, 22:54
      Wręcz przeciwnie, kupa jak najbardziej pasuje do zapalenia dróg moczowych - u mojego dziecka tak to się objawiło. Na pewno trzeba zbadać mocz, ale mogą to być również zęby, jak i zwykła infekcja wirusowa (u mojej córki właśnie od tego wieku do 2 lat było takich kilka - gorączka nawet do 40 stopni trwająca przez 2-3 dni, czasem brzydka kupka lub zaczerwienione lekko gardło. Wszystko samo mijało wraz ze spadkiem temperatury, tylko gorączkę musiałam obniżać.)Pozdrawiam, zdrówka życzę, Ida.
    • Gość: pigonka Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 11.02.02, 23:00
      Dziękuję za informacje. Pozdrawiam :)Renia
    • Gość: olasek2000 Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 01:01
      Wszystko jest możliwe w tym wieku. Moja córcia miała ok. 8 m. jak najpierw miała zapalenie dróg moczowych (jedyny objaw to śluz w pieluszce), to pszeszło w biegunkę a na koniec zrobiła się z tego trzydniówka; a przy tym wszystkim szły jej zęby jak szalone (biedne dziecko miało wszystko naraz).zarka
    • Gość: Alka Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 10:23
      Jeśli dziąsełka rozpulchnione - to ząbki, jeśli bardzo luźna qpka i nie tylko raz - to może być rota-wirus i wtedy trzeba podawać dużo płynów i czekać aż przejdzie, jeśli po 3 dniach temperatura spadnie i dziecię obsypią plamki czerwone - to trzydniówka. Póki co jeśli powyżej 38,5 to trzeba obniżać temperatuę. A jak po 3 dniach się nie wyjaśni a biegunka będzie to leć do lekarza! Szybkiego powrotu do zdrowia. :hello:
    • Gość: Arwen Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 12:46
      Ja tez obstawiam zabki. "Przechodziłam" to przy pierwszym zębasie , no a teraz przy czwórkach mam to samo.buziaczki :sol:Arwen
    • Gość: basia_edyta Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 15:46
      A może jest to tzw. trzydniówka, czyli gorączka trzydniowa. Dziecku nic nie dolega, oprócz wysokiej gorączki, która trwa trzy dni. Gdy temperatura spada, na ciele pojawia się wysypka (znika po paru dniach). Nie jest to groźne i nie wymaga specjalnego leczenia. Na gorączkę pow. 38 można podać pół czopka pyralginy. Życzę dużo zdrówka!!!
      • Gość: madzia22 Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 20:56
        Przy trzydniówce temperatura jest z reguły wyższa nawet do 40 stopni z kreskami. Ale któż to wie...MAdzia
        • Gość: NAB Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 12.02.02, 21:42
          Stawiam na układ moczowy i jego zapalenie. Mamy opracowane to do perfekcji, każda gorączka=badanie moczu.Pozdrawiam Sylwia
        • Gość: 100089 Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 14.02.02, 17:11
          Moja córcia właśnie skończyła we wtorek trzydniówkę+ wyrzynanie się dwóch dwójek na raz. Temperatura wcale nie przekraczała nawet 39. Niestety, odwodniła się i o mały włos trafiłaby do szpitala. Dużo pój dziecko!!!!!! Pozdrawiam
    • Gość: pigonka Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 13.02.02, 22:59
      Baaardzo dziękuję za wszystkie informacje, jak na razie wychodzi na to że to ząbki.Serdecznie pozdrawiam Renia
      • Gość: AnAn Re: gorączka- co się dzieje?! IP: *.* 14.02.02, 11:41
        A może malutkie przeziębienie ... Mó maluszek przez ostatnie dwie noce miała temperaturę ~39 Cst (regularne budzenie z rykiem ), w ciągu dnia spadała do ~ 37 Cst .Jedynym widocznym objawem był niewielki katarek. Dziś zdrowa jak ryba, za to ja ledwo zipię(katar, temperatura).Też liczyłam na zęby, bo to chyba czas najwyższy żeby się pojawiły górne jedynki (dolne wyszły 4 mce temu)Pozdrawiam,AnAn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka