Gość: Anna72 IP: *.* 02.03.02, 13:40 Drogie Mamy! Jakie witaminki i w jakich ilościach podajecie swoim dwu- i trzylatkom? Pozdrawiam, Anka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AnnaM Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 02.03.02, 18:54 Ja daję mojemu Bartusiowi,który 3 latka skończy w sierpniu Multi Sanostol-2 razy dziennie po łyżeczce.Jest to jedyna rzecz,którą chce brać.Pozdrawiam.Kuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp73 Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 04.03.02, 09:08 A moja Agatka bardzo lubi Pikovit i musujące tabletki Zdrovitu Bąbelki o smaku malinowym (są od 7 roku życia ale lekarka powiedziała,że można podawać pół). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna72 Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 04.03.02, 22:33 Dzięki! Ja mojemu (2 lata) daję Vibovit Bobas(1 saszetkę dziennie) i się zastanawiam, czy to wystarczy i na co ewentualnie można zmienić. W lecie podobno można nie dawać witamin tylko wzbogacać dietę, ale co robić, jeśli dziecko odmawia jedzenia m.in. owoców? Czy ten Multi Sanostol ma jakiś smak? A Pikovit to też syrop? Może to głupie pytania, ale naprawdę (jak widać) mam kiepskie rozeznanie. Pozdrawiam, Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaM Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 05.03.02, 00:45 Moje dzieci prawie wcale nie chcą jeść owoców,nieraz im się zdarzy,że poproszą.Tak więc trzeba jakoś sobie radzić w inny sposób.Multi Sanostol jest poprostu pyszny-ma owocowy smak.Mój młodszy synek jak połknie to za każdym razem mówi "mniam mniam".Możesz dla spróbowania kupić mniejsze opakowanie,aby sprawdzić czy będzie mu smakowało.Ja kupuję duże opakowania,bo się bardziej opłaca.Dodam może jeszcze jedną rzecz,że osobiście mam straszne problemy z podaniem jakiegokolwiek lekarstwa młodszemu synkowi(już o vibowicie nie wspomnę,wogóle nie chciał pić),pluje wszystko,tak więc trzeba mu dawać przytrzymując go.A z Multi Sanostolem jest tak,że tylko zawołam"Bartuś witaminki"zaraz przybiega.Pozdrowienia.Kuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp73 Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 05.03.02, 08:49 Pikovit to kolorowe tabletki o pysznym owocowym smaku. W moim przypadku z syropem nie ma szans, bo młoda do ust tego nie weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beattta Re: Pytanie o witaminy. IP: *.* 05.03.02, 11:11 A mój szkrab bierze raz dziennie łyżeczkę Kinder biovital gel. Wiem, że jest też on dostępny w formie tabletek i syropu (albo innego płynu).PozdrawiamBeata Odpowiedz Link Zgłoś