Dodaj do ulubionych

Blizna- czym smarować?

IP: *.* 11.04.02, 18:27
Hej (wysłał mi się pusty, sorry...) Michał wywrócił się na chodniku jakiś miesiąc temu i utarł sobie nosa :)Minęło sporo czasu, strupka nie ma już dawno, a nos nadal czerwony. BARDZO czerwony...Pytanie do Rodziców rozbieganych, poobijanych małolatów: Czym smarować, żeby zeszło i czsem nie zostało na zawsze?Możę któraś z Waszych pociech miała podobną "awarię"?Pozdrawiam :hello:Iwona i Michaś Czerwononosy
Obserwuj wątek
    • Gość: MarzenaB Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 12.04.02, 08:01
      Cześć,Przypominam sobie, że koleżanka polecała mi kiedyś na zadrapania, blizny itd. żel Solcoseryl. Pozdrawiam i życzę Wam wszystkiego naj...Marzena B.
    • Gość: kasiap. Re: Blizna- czym smarowac´? IP: *.* 12.04.02, 13:18
      Przydarzylo nam sie cos podobnego - Alus upadl na szorstka wykladzine i przejechal po niej broda. Blizna (mocno czerwony slad) schodzila rowno ROK.Latalam oczywiscie z tym do lekarza, ale powiedzial, ze u malych dzieci skora sama daje sobie rade z bliznami po takich wypadkach, jest mloda, elastyczna i dobrze sie regeneruje, tylko to dlugo trwa, nawet kilka lat, ale zejdzie na pewno. Czerwona broda wygladala paskudnie, polazlam do zaprzyjaznionej apteki, wyzalilam sie farmaceutce i dala mi zwykla masc z wyciagiem z cebuli - Cepan, mowiac ze jest najlagodniejsza, bo skorze tak malych dzieci nie nalezy pomagac, bo mozna zaszkodzic. Stanowczo odradzila Solcoseryl i Contratubex. Cepanem troche smarowalam, moze troche pomoglo.Wreszcie zeszlo. Po prostu trzeba dlugo czekac.Kaska
    • Gość: wikusia Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 12.04.02, 13:33
      Moja Wikusia też upadla i miala dosc duża bliznę - lekarka polecila nam Cepan. Dodatkowo warto sobie kupić taki homeopat - Arnika 9 i jak dziecko upadnie lub uderzy się można mu podać 5 kuleczek - zmniejsza siniaki i łagodzi otarcia. Pozdrawiam - Monika
    • Gość: Gabrysia Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 12.04.02, 15:05
      Cepan albo Tointex. Mojej córce pomogło- miała wielką bliznę na nóżce po opażeniu. Mozna stosowac oba- na zmianę.
      • Gość: Iwona_P Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 13.04.02, 09:31
        Serdeczne dzięki kochane Mamuśki- Cepan kupiłam, posmaruję i poczekam cierpliwie. Pozdrawiam :hello:Iwona
    • Gość: mysia Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 13.04.02, 22:58
      Możesz też spróbować maści propolisowej,skutkuje na wszelkie rany,stłuczenia itd.Zdrówka!Dorota
    • Gość: ganga Re: Blizna- czym smarować? IP: *.* 15.04.02, 11:42
      a ja polecam wszystkim maści z arniką, działa rewelacyjnie na siniaki, obtłuczenia, blizny itp. Do tego granulki homeopatyczne arnica CH9 (3 granulki 3 razy dziennie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka