Gość: biba IP: *.* 23.04.02, 14:53 Moje dziecko to niejadek. Ostatnio babcia zasugerowala mi zeby dac mu cos na odrobaczenie bo dzieci czesto miewaja robaki i nie chca wtedy jesc. Co o ty myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiap. Re: ROBAKI IP: *.* 23.04.02, 16:50 Niekoniecznie. Mozna tez miec wsciekly apetyt i mnostwo innych objawow, ktore wcale nie musza oznaczac robakow.Robaki powinno byc widac w kale.jezeli jestes bardzo zaniepokojna, to po prostu zrob badanie kalu.kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrazynaP Re: ROBAKI IP: *.* 24.04.02, 07:55 Moja mama tez powtarzala w kolko zrob jej badanie bo i siniaczki ma pod oczami i bledziutka taka.No i wyszla glista, ktorej nie moge wytepic i na ktora ma alergie.Lepiej sprawdzic. Mojej wyszlo za drugim razem i tego golym okiem nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna13 Re: ROBAKI IP: *.* 26.03.03, 13:41 Jak myślisz, gdzie Twoje dziecko mogło zarazić się glistą? ja też ostatnoi zaczęłam się już zastanawiać, czy mój syn nie ma robaków.Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirella Re: ROBAKI IP: *.* 27.03.03, 08:14 Lepiej to w porę wykryć. Moja córeczka jest alergikiem. Ostatnio dostała bardzo dziwnej wysypki i lekarz zasugerowała że to moga być robaki. Wzięła Pyrantelum na odrobaczenie i czeka nas badanie kału. Ale dobrze ż na to zwróciła uwagę. Jeśli nic nie jest to też nie zaszkodzi odrobaczyć. To jeszcze nie jest leczenie. A tego w kupce nie widać. Owsiki, czy tasiemca można odkryć, ale lamblie czy gliste to nie. Gdzie się zarażają. Na dworze, biorą wszystko do raczek i nie zawsze da się od razu zauważyć czy to aby nie wędruje do buzi. Najgorsze jest to że w razie zakażenia kurację powinna prześć cała rodzina. Tak bywa. Mirella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenapodolak Re: ROBAKI IP: *.* 27.03.03, 21:52 Ja własnie słyszałam ze dzieci z robalami maja wilczy apetyt!I sa chude!Podanie takiego preparatu nie jest obojetne dla organizmu,w koncu to trutka tak mi mowiła lekarka,wiec jezeli nie ma potrzeby to lepiej nie... Odpowiedz Link Zgłoś