IP: *.* 23.04.02, 14:53
Moje dziecko to niejadek. Ostatnio babcia zasugerowala mi zeby dac mu cos na odrobaczenie bo dzieci czesto miewaja robaki i nie chca wtedy jesc. Co o ty myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: ROBAKI IP: *.* 23.04.02, 16:50
      Niekoniecznie. Mozna tez miec wsciekly apetyt i mnostwo innych objawow, ktore wcale nie musza oznaczac robakow.Robaki powinno byc widac w kale.jezeli jestes bardzo zaniepokojna, to po prostu zrob badanie kalu.kaska
    • Gość: GrazynaP Re: ROBAKI IP: *.* 24.04.02, 07:55
      Moja mama tez powtarzala w kolko zrob jej badanie bo i siniaczki ma pod oczami i bledziutka taka.No i wyszla glista, ktorej nie moge wytepic i na ktora ma alergie.Lepiej sprawdzic. Mojej wyszlo za drugim razem i tego golym okiem nie widac.
      • Gość: Justyna13 Re: ROBAKI IP: *.* 26.03.03, 13:41
        Jak myślisz, gdzie Twoje dziecko mogło zarazić się glistą? ja też ostatnoi zaczęłam się już zastanawiać, czy mój syn nie ma robaków.Justyna
    • Gość: Mirella Re: ROBAKI IP: *.* 27.03.03, 08:14
      Lepiej to w porę wykryć. Moja córeczka jest alergikiem. Ostatnio dostała bardzo dziwnej wysypki i lekarz zasugerowała że to moga być robaki. Wzięła Pyrantelum na odrobaczenie i czeka nas badanie kału. Ale dobrze ż na to zwróciła uwagę. Jeśli nic nie jest to też nie zaszkodzi odrobaczyć. To jeszcze nie jest leczenie. A tego w kupce nie widać. Owsiki, czy tasiemca można odkryć, ale lamblie czy gliste to nie. Gdzie się zarażają. Na dworze, biorą wszystko do raczek i nie zawsze da się od razu zauważyć czy to aby nie wędruje do buzi. Najgorsze jest to że w razie zakażenia kurację powinna prześć cała rodzina. Tak bywa. Mirella
    • Gość: irenapodolak Re: ROBAKI IP: *.* 27.03.03, 21:52
      Ja własnie słyszałam ze dzieci z robalami maja wilczy apetyt!I sa chude!Podanie takiego preparatu nie jest obojetne dla organizmu,w koncu to trutka tak mi mowiła lekarka,wiec jezeli nie ma potrzeby to lepiej nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka