Dodaj do ulubionych

Straszne zaparcia

IP: *.* 08.05.02, 06:32
Temat stary jak świat, ale...Moja 13-miesieczna córeczka cierpi na straszne zaparcia. Wczoraj zrobiła kupkę pierwszy raz po 4 dniach i okropnie się męczyła... Zła dieta? Pierś, obiadki Gerbera, codziennie słoiczek owocków i serek, soczek jabłkowo-morelowy, herbatka. Może to dziedziczne, bo ja podobno też tak miałam jak byłam mała.Znacie jakieś domowe sposoby, żeby jej pomóc? Lekarz daje stale Debridat i Lakcid, ale to nie pomaga...Help!!!Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 07:06
      Trochę mogą pomóc w trawieniu płatki owsiane, a w ostateczności wywar z siemienia lnianego, ale to naprawdę w ostateczności i nie za często. I polecam Duphalac. Jeśli chcesz więcej poczytać, poszukaj na forum, bo temat był już wiele razy poruszany. Pozdrawiam, Anka.
      • Gość: Ollka Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 07:44
        Polecam ugotowac kompot z jablek dodac maki ziemniaczanej (kisiel ) i dodac jablek - pomagaPozdrawiam
    • Gość: Madziejka Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 07:42
      Jeśli mogę Ci podpowiedzieć coś na kłopot z zatwardzeniami, bo my mieliśmy ten sam problem to spróbuj podać maluszkowi od czasu do czasu:- starte surowe jabłuszko,- oliwe z oliwek (tylko tą najlepszą, ponoć włoską), łyżeczka do zupki,- buraczek ugotowany,- wodę z ugotowanego siemienia lnianego,- herbatka ułatwiająca trawienie od 1 msc. hippa,- kaszka kukurydziana działa również lekko rozwalniająco w przeciwieństwie do kleiku ryżowego,- jagody ze słoiczka działają bardzo zatwardzająco i dlatego dawałam połowę resztę uzupełniając wodą.U nas zadziałało i działa nadal. Wolę takie metody z resztą podpowiedziane przez lekarza niż podawać jakieś lekarstwa.Pozdrawiam serdecznie i życzę "łatwych" kupek.
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 07:55
        A nam w aptece polecono czopki glicerynowe. Zaaplikowałam Gabie jeden na noc i rano była już kupka ;). Magda :hello:
        • Gość: Ollka Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 09:51
          CZopki mozna stosowac raz na jakis czas, bo dziecko moze sie przyzwyczaic i nie bedzie moglo samodzielnie zrobic kupki
          • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 16:31
            Ollka!Na szczęście pomógł jeden czopek!Magda :hello:
    • Gość: NataliaM Re: Straszne zaparcia IP: *.* 08.05.02, 21:26
      JA stosowałam u córy Debridat,niezbyt pomagał.Duphalac to środek przeczyszczający,pomoże ale nie zlikwiduje przyczyny zaparć.Lekarka zapisała nam środki homeopatyczne Silicea i Alumina.Ja zaczęlam podawac jeszcze 1 śliwkę suszoną+1 morela suszona namoczone przez noc,rano zmiksowane.U nas działa.Poza tym Nadia ma trudności z wypróznieniem się kiedy jest w pieluszce.Z łatwością przychodzi jej to na nocniczku.Myślę,że łatwiej jej w tej pozycji.Pozdrawiam,NAtalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka