Dodaj do ulubionych

pasta do ząbków

IP: *.* 21.05.02, 08:22
Hej, moja Jagódka ma 1,5 roku, chcę zacząć uzywać pasty i teraz kłopot: czytałam wcześniejsze posty, w których dziewczyny polecały elmex dla dzieci, ale ponoć lepiej, by na początku była to pasta bez fluoru, a elmex ma fluor. Słyszałam też o Bobini, ale nie mogę jej dostać - czy ta pasta jest bez fluoru? I gdzie można ją kupić? I gdzie kupujecie szczoteczki do zębów dla dzieci, bo w mojej okolicy nie ma ich w żadnym sklepie ani aptece?
Obserwuj wątek
    • Gość: brytnej Re: pasta do ząbków IP: *.* 22.05.02, 14:20
      Czesc!Ja mojemu synkowi kupilam szczoteczke oral b dla niemowlakow i paste Elmex,myjemy zabki tylko na noc i uzywamy bardzo malo pasty-doslownie lepek od zapalki.Nie podaje mu fluoru dodatkowo wiec pasta z fluorem jest ok.Natomiast jezeli dajesz dziecku "zymafluor"to uwazaj,bo te krople plus pasta z fluorem spowoduja,ze dziecko owszem bedzie mialo mocne zabki,ale niestety szare,a nie biale.Pozdrawiam-Basia
    • Gość: goskax Re: pasta do ząbków IP: *.* 23.05.02, 11:45
      Przed chwilka sprawdziłam - pasta Bobinifaktycznie nie ma fluoru , a za to zawiera wapń ...i mozna ją stosowac u dzieci od 1 roku zycia A może któraś z aptek mogłaby ją sprowadzić ?(ja wielokrotnie o cos prosiłam i nie było problemu, pod warunkiem ze było w hurtowni)A co do szczoteczek Oral B sa i ładne, i wygodne do trzymania tez polecam ...mi udało się kupic w supermarkecie ...ponoć tez są szczoteczki Bobini ... ale takowych nie widziałamznajoma stomatolog twierdzi,że sa tanie i aptekom nie opłaca się sprowadzac (mała marża, cóż ...) pozdrawiam ...
    • Gość: MariaMamaOli Re: pasta do ząbków IP: *.* 23.05.02, 15:48
      Kasiu,przede wszystkim CZY JESTEŚ TA KASIĄ Z JAGÓDKĄ, KTÓRE KIEDYŚ BYŁY W PRZEDSZKOLU NA DZIELNEJ w warszawie? bo mam zdjęcie Jagódki śliczne i nie mam jak oddac mamie!!!!co do pasty Ola szczotkuje żeby pastą Bobini (jak chce szczotkować, ale to inny problem) odkąd skończyła rok, jest Bobini bez fluoru dla mniejszych dzieci i Bobini junior z fluorem, cena przystępna, ja kupuję w supermarketach, w hali na Kopińskiej, w drogeriach i perfumeriach różnych jest, czasem w Aptece... odezwij się w sprawie zdjęcia, jak chcesz to kupie ci pastę i wyślę pocztą w takiej kopercie z bąbelkami... Maria mama Oli (2 lata i prawie 5 miesięcy)
    • Gość: Kasia/ Re: pasta do ząbków IP: *.* 24.05.02, 06:15
      Hej MArio, to rzeczywiście ja, może miałabyś ochotę się spotkać gdzieś na spacerze z dziewczynkami? Ja znalazłam w końcu Bobini od 1 roku, ale ... z fluorem. No ale nakładam maleńko na szczoteczkę. Jagoda nauczyła się popisowo wypluwać wodę po myciu zębów :) Pluje na dużą odległość :)Dziękuję Wam za odpowiedzi.
    • Gość: Misiek Re: pasta do ząbków IP: *.* 24.05.02, 10:47
      Jeśli chodzi o Bobini to szczerze odradzam - sama jej używałam, bojąc się fluoru i ząbki mojego dziecka były coraz brzydsze (mały ma przebarwienia na ząbkach odkąd mu się wyrżnęły). Odkąd przeszłam na elmex - ząbki cudem jakimś stały się ładniejsze. Poza tym dopiero przy elmexie Wojtek nauczył się wreszcie wypluwać pastę. A t aodrobina fluoru jaką połknie dziecko (przecież a szczoteczkę nakładamy malutko pasty) nie powinna zaszkodzić. Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam i polecam jednak elmexDorka
    • Gość: Kryszka Re: pasta do ząbków IP: *.* 24.05.02, 11:49
      Stomatolog, do którego chodzi cała moja rodzina (2 + dwuletnia Ola)poradził elmex dla dzieci. Lekarz ten pracuje w Instytucie Stomatologii Dziecięcej AM. Poza tym polecał mi mycie ząbków dziecka elektryczną szcoteczką (on w taki sposób myje ząbki swojemu 1,5 rocznemu synkowi. Oczywiście na szczoteczkę nakłada się odrobinkę pasty.Pozdrowienia.Krystyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka