Dodaj do ulubionych

bardzo niska temperatura - pilne

IP: *.* 27.06.02, 08:44
Dzisiaj w nocy Marcinowi spadła temperatura do 35,2 stopni,dodatkowo strasznie krzyczał i sie prężył - wezwałam pogotowie ale lekarz stwierdzil że nic dziecku nie jest. Przez cała noc go rozgrzewałam ale temperatura nie wzrosła powyzej 36 stopni- może macie jakies doswiadczenia w tej kwestii, w żadnej książce nie znalazłam informacji na temat niskiej temperatury, co może byc przyczyna i czy faktycznie dziecku "nic nie jest"?
Obserwuj wątek
    • Gość: mszb Re: bardzo niska temperatura - pilne IP: *.* 27.06.02, 09:55
      Miałam to samo, to znaczy moj synuś niską temperaturę w nocy, a ja palpitacje serca, bo narobiłam paniki.Lekarka mi wytłumaczyła, że każdemu w nocy tak spada temperatura, a dzieciom bardziej niż dorosłym i to nie jest nic nieprawidłowego. A tak w ogóle, to czytając wszystkie posty muszę stwierdzić, że lekarze nie informują o podstawowych sprawach. Ja wolę wiedzieć o co chodzi i dlaczego, niż się domyślać i wariować z nerwów.
    • Gość: yas Re: bardzo niska temperatura - pilne IP: *.* 29.06.02, 14:07
      Moja córka - dziś roczna - do prawie 6 m-cy miała temperaturę ciała poniżej 36 C. Też się martwiłam. Lekarz wytłumaczył mi, że są dzieci z niższą temp. bez jakiejkolwiek przyczyny taka ich specyfika. Dzić mała ma normalna temperaturę i wszystko jest O.K.Pozdrawiam Jaga
    • Gość: mysia Re: bardzo niska temperatura - pilne IP: *.* 01.07.02, 20:59
      A ja jestem dorosła i mam taka niska temperaturę stale od przetoczenia krwi kilkanascie lat temu...Dorota
    • Gość: goskax Re: bardzo niska temperatura - pilne IP: *.* 02.07.02, 06:56
      Witaj... ponoć tez się urodzilam z niższą temperatura ciała...i jakoś mi to nie przeszkadzało ...tylko musisz o jednym pamietać że w przypadku twojego dziecka to nie tradycyjne parametry goraczki swiadczą o jej obecności , tylko juz te troche nizsze... (pamietam z dzieciństwa, że bardzo ciężko "przechodziłam" temperature juz 37 stopni i rzadko kiedy mogłam powiedziec lekarzowi ,że gorączkuje )Tak więc warto wspominać lekarzowi o tej małej "specyfice"dziecka...Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka