Dodaj do ulubionych

Suchy kaszel u dzidziusia

IP: *.* 17.07.02, 09:03
Moja mała od tygodnia pokasłuje sobie sucho, tak jakby się czymś krztusiła. Byłam z nią u lekarza, wszystko podobno w porządku (w lekarskim żargonie to znaczy ze nie ma zapalenia oskrzeli ani nic takiego). Prawdopodobnie zaraziła się od męża (ja zresztą też) infekcją dróg oddechowych. Podobno mały organizm sam to zwalczy. Czy to prawda? Jak myślicie? Nie mogę bezczynnie przypatrywać się jak córeczka kaszle.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka2002 Re: Suchy kaszel u dzidziusia IP: *.* 17.07.02, 17:38
      Ewka tez miala taki suchy kaszel ale niestety zrobilo sie z tego zapalenie oskrzeli (po tygodniu) tez bylam u lekarza i nic nie sluszal a teraz zastrzyki :cry: jak tylko kaszelek sie zmieni lub dojdzie katarek to szbko do lekarzapozdrawiam :hello:ASIA
    • Gość: Reszka Re: Suchy kaszel u dzidziusia IP: *.* 17.07.02, 19:56
      Nie piszesz w jakim wieku jest córcia, co zostało zlecone.Możesz, jesli ma więcej niż 6 mcy i nie jest alergikiem wysmarować Pulmexem Baby na noc, podawać dużo do picia, na noc syrop Drosetux przeciwkaszlowy, na dzień coś wykrztuśnego, np. Rubital. Po paru dniach kaszel powinien zacząć stawać się wykrztusny czyli mokry, czyli odrywający się. Jesli mała zacznie gorączkować, lub coś cię zaniepokoi to idź do lekarza znowu, wtedy trzeba osłuchać jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka