Dodaj do ulubionych

pocenie się

IP: *.* 21.08.02, 12:39
Mam 16-sto miesięcznego synka, któremu kiedy położę go spać, strasznie się poci tzn. ma starsznie spoconą główkę, gdzieniegdzie pojawiają się na buźce kropelki potu, a jego włoski są mocno wilgotne. Czy to normalne? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Paulina1 Re: pocenie się IP: *.* 21.08.02, 13:26
      Cześć!!!U mojego smyka jest dokładnie to samo, więc chętnie podpinam się pod Twoje pytanie. Czasami pół poduszeczki mokre, daję witaminę D, nie wiem, dlaczego się tak dzieje????Paulina
    • Gość: agniesia1 Re: pocenie się IP: *.* 21.08.02, 18:33
      no mój też tylko ,że nie przy spaniu a przy wieczornym karmieniu.Póki zje zawartość butelki to głowa,plecy i cały nosek pokryty jest drobinkami potu.
    • Gość: Agilla Re: pocenie się IP: *.* 21.08.02, 19:47
      Wiecie ja mam ten sam problemDziecko zostało przebadane i jest zdrowe. Po prostu niektóre dzieci tak mają. Rada po prostu ubieram go w bardzo cienka pidżamke i śpimy przy otwartym oknie, ubieram go na dzień też lżej niz mamy innych dzieci. Nie moge go przegrzewać. Mój lekarz mówi, że powinien z wiekiem z tego wyrosnąć.Pozdrawiam Agnes
    • Gość: Yoanka Re: pocenie się- skuteczny lek IP: *.* 21.08.02, 21:29
      Mój synek ma 20 miesięcy i też się bardzo poci. Byliśmy nawet na badaniach w Poradni Metabolicznej CZD, gdzie robiono mu szczegółowe badania pod kątem krzywicy, ale na szczęściw wszystkie wyszły prawidłowo.Okazuje się, że taka chyba jego uroda i niewiele da się z tym zrobić.Lekarka poleciła nam jednak homeopatyczny lek o nazwie R32, który stosuje się w przypadku nadmiernej potliwości (również u dzieci). Na razie nie mogę powiedzieć, że jest skuteczny, bo jeszcze go nie kupiliśmy, ale jak tylko uda mi się go kupić, to napewno wypróbujemy.Można również pić napar z szałwi, ale to raczej dla dorosłych, bo jest dosyć nieprzyjemny w smaku.Pozdrawiam,Joanka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka