Dodaj do ulubionych

zielone kupy

IP: *.* 05.09.02, 09:55
Mój synek robi zielone kupy. Przez pierwsze 2 m-ce życia były normalne, niemowlakowate, papkowate i żółte, potem zaczęły się z pojawiać zielonkawe części kupy w ogólnie żółtych, potem przeszłam na sztuczny pokarm i po jakiś dwóch tygodniach zrobiły się już całkiem zielone. Sztuczny pokarm, ze względu na skazę białkową, był zmieniany dwukrotnie. Teraz dzidziuś ma 7 m-cy, je kaszki i zupki, a kupy dalej są zielone.Synek miał robione posiewy kału i posiewy moczu i nic nie wyszło.Cały czas (instynktownie) czuję, że coś jest nie w porządku, ale lekarze nic nie stwierdzają, choć uważają, że to pewna anomalia. Czy ktoś się z tym problemem spotkał?
Obserwuj wątek
    • Gość: 25 Re: zielone kupy IP: *.* 05.09.02, 15:22
      Hej :DJulka 10 wrzesnia skonczy 7 miesiecy i kupki tez ma we wszystkich odcieniach zieleni, pomimo ze je zupki i deserki, a to dlatego ze pije bebilon pepti a tam bialko jest poddane hydrolizie i dlatego kolor kupki jest zielony.Dzieci ponoc nawet po mleczku HA moga miec zielone kupki,wazne zeby nie bylo w nich sluzu ,krwi i zeby nie byly "tluste" ...Moze to dlatego sa wciaz zielone, poprostu od mleczka i juz...zycze duzo zdrowka Aga z Julka
    • Gość: azja74 Re: zielone kupy IP: *.* 06.09.02, 06:27
      Mam te sam problem... niestety... Mój maluch skończył wczoraj 11 m-cy a zielone kupki robi od początku lipca. Nie wiem co może być powodem: wyeliminowałam kaszki mleczno-zbożowe, danonki, deserki z jogurtem lub twarożkiem (choć bardzo je lubił!) i przez jakieś 3 dni było idealnie. Kupki zrobiły się żółtawo-marchewkowe, normalne... Mały jest karmiony NANem 2R (do 6 m-ca był wyłącznie na piersi-jak poszłam do pracy musiałam wprowadzić mieszankę sztuczną a z piersi odciągałam tylko na jedno ranne karmienie-piersią był też karmiony na noc). Ostatnio jak byłam u lekarki i powiedziałam jej o tych kupach kazała podawać ENTEROL 250 a jeśli się nie poprawi to zgłosić się do kontroli. Zaczęłam dawać wczoraj po południu a wieczorem kupka była normalna: pomarańczowo-żółty... zbieg okoliczności czy to zadziałało? A jak przestanę dawać Enterol to co będzie? Znów na zielono? Czytałam też kiedyś posty na forum od mam którym lekarze powiedzieli, że takie kupy są normalne u niektórych dzieci :"taki ich urok" podobno...asia-mama grzesia (11 m-cy) i szymka (7 lat)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka