Dodaj do ulubionych

Krem do buzi

IP: *.* 12.09.02, 19:54
Szukam dobrego kremu do buzi dla synka, ma on troche alergicznych krostek (niestety nie zidentyfikowałam jeszcze na co to alergia) maść przepisana przez panią doktor niewiele pomaga ,krem nivea baby, bambino ,ziaja też nie .Może ktoraś z mam miala podobny problem i mogłaby polecic jakiś specyfik czekam na odpowiedzi i pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: ilka Re: Krem do buzi IP: *.* 13.09.02, 09:50
      Jeśli szkukasz specyfiku, który zlikwiduje krostki to będzie trudno. Nawet jeśli wysypka przejdzie po kremie, to skoro dziecko coś uczula i nie wiadomo co, to pewnie znów się pojawi. Mój synek przez pierwsze pórocze również miał brzydkie wysypki i zupełnie nie mogliśmy rozszyfrować alergenów. U nas wysypka schodziła z buźki na dłużej tylko po maściach ze sterydami (stosowałam dwa razy po 2-3 dni) jednak tego nie polecam, bo synkowi po wakacyjnym słońcu zrobiły się odbarwienia na skórze.Jedyne kremy do twarzy, które nie pogarszały sprawy, a może nawet delikatnie poprawiały wygląd skóry to Lipobase i Topialyse SVR.
    • Gość: goskax Re: Krem do buzi IP: *.* 13.09.02, 11:34
      Mojemu alergikowi pomógł krem Hermal Balneum (zdaje się,że był w tubce)i to w krótkim czasie, z tym że ostatnio nabyłam "Balneum Baby Krem" (w takim owalnym pojemniczku) i ten nie okazał sie juz tak rewelacyjny.
    • Gość: DorotaO. Re: Krem do buzi IP: *.* 14.09.02, 15:21
      Ja też polecam Topialyse SVR. Niestety, kosztuje ponad 30 złotych. Może poproś w aptece o próbkę, żeby sprawdzić czy malucha nie uczuli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka