Gość: Joleczka IP: *.* 29.09.02, 17:58 Jestem w 34 tyg. ciąży,od kilku lat choruję na jaskrę. Od kilku dni mam bardzo silne bóle oka. Czy ktoś wie, jaki SKUTECZNY środek przeciwbólowy mogę brać,aby nie zaszkodzić dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyska2 Re: Ciąża a jaskra IP: *.* 30.09.02, 10:05 Wydaje mi się,że nie powinnaś brać żadnego leku p/bólowego, a czym prędzej odwiedzić porządnego okulistę. Możesz mieć podwyższone ciśnienie (ogólne albo w gałce ocznej) i stąd ten ból oka. W każdym razie na Twoim miejscu nie czekałabym na odpowiedzi na forum. Jaskra to zbyt poważna choroba, aby ją lekceważyć (choruje moja mama) i czekać.Pozdrawiam Tyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joleczka Re: Ciąża a jaskra IP: *.* 01.10.02, 15:20 Zdaję sobie z tego sprawę, ponieważ choruję już od dawna i mam za sobą operacje obu oczu. Krople przyjmuję regularnie, ale pomimo to mam znowu silne bóle (pewnie z powodu fenoterolu, który niestety muszę brać)...A leków przeciwbólowych (tych skutecznych) nie wolno mi na razie przyjmować... Odpowiedz Link Zgłoś