Dodaj do ulubionych

Re: zgrzytanie zębami

IP: *.* 18.10.02, 08:34
ale sknociłam .Mój mąż twierdzi że ja gdy śpie bardzo zgrzytam zębami i mój syn chyba to odziedziczył po mnie.Jego zgrzyt słyszałam i jest okropny.Czy to jest jakaś choroba.A może są na to jakieś leki.Czy wy spotkałyście się z czymś takim.Mam wrażenie że syn połamie sobie ząbki jak będzie je tak mocno zaciskał i pocierał.Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: eBeata Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 18.10.02, 09:54
      Niekoniecznie, ale powodem mogą być robaczki.Na wszelki wypadek zróbcie badania.
    • Gość: Horska Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 18.10.02, 10:38
      Aniuja też zgrzytam zębami, mam "zjedzone" dolne jedynki i dwójkę. Moja dentystka powiedziała, że to na tle nerwowym, czyli jak jesteś nerwowa to możesz zgrzytać zębami w nocy. Jeżeli chodzi o dziecko to mogą to być robaki (ale nie muszą :) ), a może ma dużo wrazeń w dzień i później w nocy to wychodzi? Pozdrawiam :hello:Haga (mama też Szymusia)
      • Gość: misie_pysie Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 19.10.02, 08:32
        Zgrzytanie zę bami u dorosłych faktycznie najczęściej jest wynikiem stresów i napięć ale u dzieci główna przyczyna to wyrzynanie się ząbków - na to właściwie niewiele można poradzić - oprócz przynoszenia ulgi maluchowi ( żele znieczulające, gryzaki, ja jeszcze daję mojej córce czopki Viburcol - ale i tak czasem zgrzytnie tak, że skóra człowiekowi cierpnie) a druga najczęstsza przyczyna to robaczki.pozdrawiamJustyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka