Dodaj do ulubionych

Przedszkole

IP: *.182.183.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.12, 15:54
Zwracam się z prośbą o Waszą poradę w sprawie wyboru najlepszego przedszkola niepublicznego w naszym mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama Brzdąca Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 18:07
      Oczywiście Brzdąc:))
      • Gość: * Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 18:16
        Moje dziecko chodzi do Bajki-polecam
      • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 30.01.12, 20:55

niekoniecznie!
      • Gość: janek Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 03.02.12, 18:54
        Czy aby na pewno?
        Nie ma nic lepszego od przereklamowanego "brzdąca?"
      • Gość: Zadowoleni :) Re: Przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 15:15
        Również polecam BRZDĄCA !!! Chodziło tam nasze pierwsze dziecko, teraz chodzi drugie i nigdy nie zauważyliśmy jakiegoś braku profesjonalizmu kadry - wręcz przeciwnie :) Jesteśmy zadowolonymi rodzicami, a że trzeba płacić - no cóż takie czasy, że płacić trzeba za wszystko :) Za "darmochę" nikt nie będzie się zajmował naszymi dziećmi, tym niezadowolonym polecam zakasać rękawy i wziąć się do roboty jak za drogo Wam za BRZDĄCA płacić - za nadgodziny czasem nieźle płacą - i wtedy Wam może starczy.... no....albo żeby jeszcze taniej było oddajcie dzieci pod opiekę babci i dziadkowi ;) K i J
        • Gość: ... Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 06.02.12, 20:42
          nie ma to jak oddana kadra:)
    • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 30.01.12, 20:54
      Sprawdź gdzie mają pedagogów "z prawdziwego zdarzenia", a nie po jakichś dziwnych tworach typu psychopedagogika (ani to pedagog, ani psycholog) i nie po zaocznych, bo na nich kształcą przede wszystkim matołów.

ps-w jednym z naszych chełmińskich przedszkoli kiedyś dziecko wyszło samo do domu-a przedszkolanka tego nie zauważyła, pochłonięta zapewne ploteczkami z koleżanką...
      • Gość: xxx Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 11:10
        mam pytanie do was krytykanci jakie Wy posiadacie wykształcenie i co potraficie skoro nie podoba sie wam kadra i pracownicy po jaka cholere posylacie tam swoje dzieci jest tyle przedszkoli w chełmnie ale jakims cudem to do brzdaca sa najwieksze kolejki czyzby to ta slaba kadra tak przyciagala
        • Gość: haha Re: Przedszkole IP: *.tvgawex.pl 05.02.12, 11:57
          dużo przedszkoli jest ale przeładowane:) a do Brzdąca jedynie toprzekonuje, że najdlużej czynne :)oj niektórzy krytykanci mają wyższe i pewnie pedagogiczne wykształcenie i nie mogą nadziwić sie co się w tym" B "dzieje haha
          • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 06.02.12, 20:44
            i o to właśnie chodzi :)
    • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 30.01.12, 20:56

przepraszam-miało być: Brzdąc-niekoniecznie!
      • Gość: :) Re: Przedszkole IP: *.tvgawex.pl 31.01.12, 20:49
        Brzdąc - nie !!!
        Dobre to co napisała koleżanka wyżej :)
        Płacić tyle za nieodpowiednio wykwalifikowaną kadrę, która nie dostzrega problemów z nauką dziecka , nie pokieruje odpowiednio rodzica, o nie, nie !!! POLECAM CALINECZKĘ
        • Gość: mika Re: Przedszkole IP: 89.231.151.* 01.02.12, 09:42
          niestety też NIE POLECAM Brzdąca...mimo,że niestety moje dziecko tam uczęszcza:( tam się liczy tylko kasa:(! przykre,ale prawdziwe:(!
          • Gość: świstak Re: Przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 11:38
            Na początku wyjaśnienie. Nie ma dziecka w wieku przedszkolnym, nie jestem związany z żadnym przedszkolem.
            A teraz to co zaobserwowałem. Ktoś tu nie lubi Brzdąca (może konkurencja?) i dość często na tym forum są negatywne opinie. Nie rozumiem - skoro się nie podoba, to chyba nie ma przymusu posyłania tam dziecka - są inne placówki.
            I jeszcze jeden fenomen - skoro tam jest tak źle, to skąd te kolejki (też wynikało z któregoś wpisu na forum, że tam ciężko się dostać)?
            • Gość: mika Re: Przedszkole IP: 89.231.151.* 01.02.12, 13:30
              no właśnie Panie "świstaku" nie ma Pan dzieci w wieku przedszkolnym:(
              jest bardzo trudno tak z dnia na dzień przenieść dziecko do innego przedszkola/placówki:( proszę mi uwierzyć...gdyby było to możłiwe to zrobili byśmy to bez zastanowienia!
              nie jesteśmy konkurencją a rodzicami!
              to nie jest TYLKO nasze zdanie!
              kolejki są bo oni jako jedyne przedszkole przyjmują tak małe dzieci i na dodatek w pampersach! niektórzy rodzice nie zdążą oduczyć swych pociech od pieluch a już są zmuszeni wrócić do pracy i nie mają wyjścia...
              Przedszkole to jest PRZEREKLAMOWANE i tyle!
              KAŻDY może mieć swoje zdanie na ten temat,ale obserwując wszystko my akurat tą placówkę odradzamy!
              wybór należy do Rodziców:)
              Pozdrawiam
              • Gość: Zigi Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 03.02.12, 18:50
                Małe sprostowanie - już od 2 lat nie przyjmują dzieci w wieku "pampersowym"
            • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 01.02.12, 18:56
              heh, jeśli ktoś wystawi placówce negatywną opinię tzn.że jest z konkurencji;)? Własnie o to chodzi, że placówki mogą być lepsze lub gorsze i chyba dobrze jest uprzedzić kogoś o tym fakcie, prawda? A jeśli na dodatek negatywnie wypowiadają się Rodzice, to świadczy o tym, że jest coś na rzeczy.

A kolejki... W wielu przedszkolach obowiązują wcześniejsze zapisy i stąd wynikają te kolejki (do Calineczki Rodzice zapisują dzieci jak tylko zyskają one pesel).

Brzdąc ma jedną przewagę-warunki lokalowe (stąd $ w oczach zatrudnionych). Jeśli chodzi o kadrę- sytuacja woła o pomstę do nieba...
              • Gość: mika Re: Przedszkole IP: 89.231.151.* 03.02.12, 08:32
                marianka_cch - BRAWO dla Pani bardzo mądre słowa!
                Szanowni Państwo a oto cytat:

najgorsze zaklady pracy w cch .ranking

"Przedszkole BRZDĄC - pani Sz. źle traktuje swoich pracowników - dlatego tyle fajnych nauczycielek odchodzi.
                Rodzice myślą, ze tam jest dobrze - bo jest tak ładnie, a pani dyrektor wydaje się taka troskliwa ;))) w rzeczywistości jest zupełnie inaczej..."
                • Gość: Mama Przedszkole IP: *.180.57.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.12, 17:30
                  A co myślicie o " Tęczowym Zakątku".
              • Gość: Zygul Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 03.02.12, 18:52
                Tam są raczej braki kadry - 3 przedszkolanki na 2 grupy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mama brzdąca Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 06.02.12, 17:20
      wstyd czytac co tu niektórzy wypisuja... czy wy ludzie sie nudzicie??? moje dzieci chodza do tego przedszkola i nie wyobrazam sobie, zeby chodziły gdzie indziej... baza jest najwieksza, kadra młoda, dynamiczna... WYKWALIFIKOWANA!!!!! na każdą grupę przypada dwóch nauczycieli- w tych mniejszych jest chyba jeden do pomocy- ale czy to problem?? zajęć dodatkowych jest mnóstwo, kilka razy w miesiacu teatrzyki, jakieś przedstawienia muzyczne... cuda na kiju tam wymyslają zeby tylko dzieci i rodzice byli zadowoleni a tu siedzi jeden z drugim i wypisuja... ludzie- żenada!!!!

• Gość: Zygul Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 06.02.12, 21:39
        Jak napisałam wyżej - braki kadry ( a tym samym odpowiedniej opieki) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jeżeli są 3 nauczycielki na 2 grupy, to dzieci nawet nie wychodzą na spacery, bo nie można im zagwarantować odpowiedniej opieki.
        A kiedy tam był ktoś trzeci w grupie do pomocy?????????????????????
      • Gość: cd Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 13.02.12, 19:57
        Nie tylko tam przyjeżdżają teatrzyki, muzyczny kluczyk, nie tylko Brzdące wyjeżdżają do hoplandu,zoo, kina itd. To już NORMA w KAŻDYM przedszkolu
    • Gość: do marianki cch Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 06.02.12, 17:30
      ładnie to tak obrażać ??? " matołów" hmmm ciekawe, sama skończyłaś pewnie dzienne " gry i zabawy" i co??? jestes kobieto profesjonalistką w tej dziedzinie??? ludzie się kształcą, robią kolejne szkoły, ciagną jedno z drugim i jeszcze źle????
      sam studiowałem zaocznie i w żaden sposób nie czuję sie gorzej wykształcowny- wręcz przeciwnie! studiując tym trybem mogłem jednocześnie pracować- byłem odpowiedzialnym młodym człowiekiem a nie studiującym dziennie imprezowiczem!!!!!!!!
      • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 06.02.12, 20:36
        Ukończyłam 2 kierunki dziennie, 1 zaocznie i 1 podyplomówkę zaocznie. Pracowałam aby móc opłacić sobie podyplomówki, a w czasie studiów-aby się utrzymać. Na dziennych można też pracować (za studia nie płacisz, a dostajesz zgodę na indywidualny tok-ale do tego trzeba mieć wyniki).
        Widzisz- obrażasz się za generalizowanie,a sam robisz to samo ("byłem odpowiedzialnym młodym człowiekiem a nie studiującym dziennie imprezowiczem!!!!!!!!")

W każdym razie generalizowanie nie jest tu przedmiotem dyskusji, a wybór przedszkola. Jak widać-zdania są podzielone, a które przeważają-to chyba jasno widać.

• Gość: daga Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 19:33
      Wiele osób kończy zaoczne studia i dobrze - nie wszystkim rodzice fundują dzienne, niektórzy muszą na nie zarobić!!!
      Uwagi należy zachować dla osób ich dotyczących.

Zdarzały się przeprosiny na forum: sprawiedliwie!
      • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 06.02.12, 21:00
        Wiesz daga-masz rację. Generalizacja niepotrzebna,bo wątek bardzo ważny i nie powinno się od niego odciągać uwagi. Aby zatem rozmowa mogła wrócić na właściwy tor- za generalizowanie przepraszam Wszystkich, którzy mogli poczuć się nią dotknięci-nie taki był mój cel. Zresztą generalizowanie jest nie fair i powinnam była zwrócić na to wcześniej uwagę wypowiadając się.
        Wrócmy zatem do właściwego tematu-decyzji dot.wyboru przedszkola. Etap ten mam już za sobą,ale kto wie co przyniesie daleka przyszłość;)

Pomóżmy zatem Mamie-założycielce wątku- znaleźć odpowiednie dla jej Skarbu przedszkole...

• Gość: xxx Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 13:39
          a ja i tak polecam brzdaca mimo tych wielu krytykantow co twierdza ze po zaocznych to same matoly sa i niezgadzam sie z tym nie kazdy ma bogactwo aby studiowac dziennie zreszta ile ludzi tyle krytyki ile przedszkoli to kazde jest najlepsze zawsze sie komus cos bedzie niepodobac czy brzdac czy calineczka czy to zakatek kazdemu dobrze tam gdzie chodzi
          • dorka570 [...] 07.02.12, 17:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: xz Re: Przedszkole IP: *.tvgawex.pl 07.02.12, 22:13
              Co za bzdury na temat tej kochanej pani.Lepiej chyba studium nauczycielskie niz sprzątaczka po wieczorówce udająca panią nauczycielkę.
              • Gość: * Re: Przedszkole IP: *.tvgawex.pl 08.02.12, 22:14
                • Gość: mama Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 13.02.12, 21:20
                  Moja córeczka chodzi do Calineczki i chwalę sobie to przedszkole. Fakt - jest czynne tylko do 16, wiec jesli ktos nie moze odebrac do tej godziny, to odpada, ale poza tym...

*niedrogo
                  *dodatkowa opłata jedynie za angielski (wszystkie wyjazdy i imprezy w cenie)
                  * nauczycielki i pomoc wspaniałe
                  * wiele urozmaiconych dni (koncerty, dni kolorów itp)
                  * pewne miejsce po wpisaniu na listę (ja niestety mimo wcześniejszych zapewnień o miejscu w Brzdącu -zapisałam córkę w 4 miesiącu życia-, nie zostałam nawet poinformowana o zmianach w przyjęciach dwulatków i gdyby nie przypadek zostałabym na lodzie z przedszkolem)
                  * aktualne menu przedszkolne na stronie internetowej
                  * 'zadania' dla rodziców i cały rozkład miesiąca na stronie internetowej

Minusem z pewnością jest zamknięcie przedszkola o 16, ale mi akurat to nie przeszkadza. Dziecko może być przyjęte po odpieluchowaniu.

• Gość: nnn Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 14.02.12, 12:30
                    tak i gromada dzieci na 40 mkwadratowych warunki cudowne
                    • Gość: ra Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 14.02.12, 14:57
                      o PINOKIU nikt nie pisze tzn. tam jest ok. Jestem ojcem i tam przebywa moje dziecko i chyba dobrze bo mimo to , że jak każdy szkrab nie chce iść rano do przedszkola, jednak wraca uśmiechnięte i co rusz z czymś nowym w głowie. Czyli warto.
                      A propos bierzcie zawsze pod uwagę jeden niezrozumiały dla mnie fakt. Panie ( nie ważne po jakich studiach, dziennych czy innych), robią najtrudniejsza" Robotę", a przywilejów nauczycielskich nie maja. To trzeba zmienić a opieka choć dobra dziś byłaby lepsza jutro. Bo najgorsze to niedoceniony człowiek a Te właśnie Panie są niedoceniane.Amen.
                      • Gość: marianka_cch Re: Przedszkole IP: 89.231.150.* 14.02.12, 20:56
                        Przeciez te Panie maja przywileje nauczycielskie. Karta nauczyciela,awans zawodowy+ to wszystko je obowiazuje
                        • Gość: ra Re: Przedszkole IP: 89.231.149.* 14.02.12, 21:10
                          nawet gdyby to pytanie w watku było jakie przedszkole wybrać a Pani jatrzy , że az wiury lecą. Problem to do sadu, pozdro...
                        • Gość: ja Re: Przedszkole IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 07:51
                          Dla ścisłości w przedszkolach niepublicznych , prywatnych obowiązuje kodeks pracy a nie karta nauczyciela z jej szeroko rozwiniętymi przywilejami .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka