Dodaj do ulubionych

Problemy ze sluchem- malo mowi

IP: *.* 12.11.02, 13:48
Moj synek jest po ciagla kontrola z powodu problemow z rozwojem jakie mial przez pierwszych 5 miesiecy. Niby wszystko jest w porzadku, tyle ze jest opozniony w prawie kazdej umiejetnosci, ale posuwa sie do przodu. Ostatnio jego terapeuta jezykowy kontrolawal go i stwierdzil ze synek moze miec problemy ze sluchem. Ma juz prawie 16 miesiecy i nic zrozumialego poza ajo (halo do telefonu) i tutaj (jak bawimy sie w chowanego) nie mowi. Duzo jednak "babla" - te zbitki liter sa czasem bardzo skomplikowane. Trudno nawet stwiedzic na ile rozumie - nie pokazuje np. rzeczy czy osob pytany. Dodam, ze rodzina nasza jest dwujezyczna, ja mowie do niego po polsku, tatus po angielsku, jest w angielskojezycznym zlobku. Lekarz sprawdzil mu sluch i stwierdzil ze slyszy na poziomie 50 decybeli co jest za malo. Test byl krotki i niektore dzwieki tak ciche ze ja sama chyba nie uslyszalambym ich. Poprzednie kontrole sluchu mial w porzadku. Lekarz powiedzial ze to moze z poczatku czestych przeziebien i kazal przyjsc za miesiac jeszcze raz to sprawdzic.Nie wiem czy powinnan zaczac sie martwic i co robic?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka