IP: *.* 15.11.02, 14:31
Zaobserwowałam, że u mojego 6-letniego syna - ot, tak, bez przyczyny - co i raz pojawiają się siniaki na nogach (począwszy od kolan - w dół). Oczywiście, jak to chłopiec, czasem się uderzy, przewróci, ale jednak upieram się, że niektóre siniaki pojawiają się bez przyczyny. Potwierdziła mi to też pediatra, mówiąc, że "u niektórych dzieci tak bywa". Meczy mnie to jednak i chciałabym pogadać o tym; może któraś z Was z tym się spotkała?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kachna29 Re: Siniaki IP: *.* 15.11.02, 16:37
      Ja sama całe życie mam taką skłonność do siniaków - właśnie na łydkach. Czasami wydaje mi się że robią się z niczego, ale tak naprawdę to robią się od niewielkich uderzeń, nawet takich delikatnych na które nie zwracam uwagi. Podobno pomaga rutinoskorbin brany regularnie - wzmacnia ścianki naczyń - ale nie próbowałam
    • Gość: rudka Re: Siniaki IP: *.* 15.11.02, 23:41
      Dla świętego spokoju zrób morfologię, koniecznie zaznacz, by określili ilość płytek krwi (nie zawsze to robią rutynowo). Może to taka synka "uroda", ale lepiej mieć pewność, że to nic poważniejszego, prawda? Pozdrawiam. Rudka
    • Gość: żona Re: Siniaki IP: *.* 16.11.02, 21:36
      Przyłączam się do postu kasi, morfologia z płytkami ale też z pełnym obrazem leukocytów.danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka