Dodaj do ulubionych

Syrop na kaszel

IP: *.* 06.12.02, 10:44
Dziewczyny ! czy znacie może sprawdzony sposób na kaszel taki mokry, "chrypkowaty". Może jakiś sprawdzony syrop. Kamil ma 3 lata i od wczoraj strasznie kaszle. Pewnie przyniósł z przedszkola bo jak wczoraj go odbierałam to naprawdę dużo dzieci dało taki "koncert" w szatni że aż byłam w szoku. W niedziele mamy zaproszenie na urodziny do Mc"Donaldsa więc szkoda byłoby żeby mi się maluszek rozchorował. Może uda się ten kaszel pokonać. Z góry dziękuję Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Syrop na kaszel IP: *.* 06.12.02, 12:05
      Czesc Monika!Chcialabym Ci pomoc bo wiem co to znaczy,moja tez trzy letnia coreczka kaszlala i kaszlala.Pomogl jej syrop o nazwie Robitussin,jedyny problem to to ze nie wiem czy jest dostepny w polskich aptekach.Jak tak to goraco polecam.Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka.AGA>
    • Gość: Peter2002 Re: Syrop na kaszel IP: *.* 06.12.02, 16:44
      Cześć,mojemu Piotrusiowi (ma co prawda dopiero 5 m-cy) na mokry kaszelek nasza pani doktor przepisała Eurespal i Bronchicum. A od mojego sywagra + farmaceutz wiem, e ten pierwsy jest OKPola
      • Gość: madzia22 Re: Syrop na kaszel IP: *.* 07.12.02, 13:57
        Eurespal jest rzeczywiście dobrym lekiem, ale jest na receptę i raczej nie należy go stosować bez uprzedniej konsultacji z lekarzem.Madzia
    • Gość: Dorota25,5 Re: Syrop na kaszel IP: *.* 06.12.02, 16:52
      Podaj synkowi syrop homeopatyczny MALIA. Ja go podaję od niedawna, dziewczyny tu na forum go polecały.MALIA jest na kaszel mokry i suchy, na odksztuszanie obfitej wydzieliny, napadowy kaszl, szczekający, nasilenie w porze nocnej, chrypka, drapanie w gardle, odruchy wymiotne.A syrop STODAL, jest na oskrzela.A eurespal podaj tylko po konsultacji z lekarzem.pOWODZENIA.
    • Gość: madzia22 Re: Syrop na kaszel IP: *.* 07.12.02, 14:01
      Dosyć dobrym i jednocześnie łagodnym dla organizmu lekiem jest Rubital - syrop o działaniu prawoślazowym. Poza tym zawiera naturalny wyciąg z malin, które też mają działanie łągodzące kaszel. Bardzo dobrze na kaszel działa także zwykłe wapno.Madzia
    • Gość: emama Re: Syrop na kaszel IP: *.* 07.12.02, 15:27
      U nas lekarz kazała podawać wapno i Clemastin. Na chrypkę i bolące gardełko Tantum Verde.Szybkiego powrotu do zdrówka.Asik
      • Gość: madzia22 Re: Syrop na kaszel IP: *.* 07.12.02, 15:50
        Jeszcze raz coś od siebie dodam - Clemastinum jest dobrym na kaszel lekiem, ale podobnie jak Eurespal (oba leki mają podobne działanie), jest na receptę i lepiej przed jego użyciem skonsultować się z lekarzem.PozdrawiamMadziaP.S. Mam duże pojęcie w dziedzinie leków przeciwkaszlowych, bo moi chłopcy od dwóch blisko miesięcy co chwila chorują, stąd to moje "wymądrzanie się" :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka