Dodaj do ulubionych

jakie badana

13.12.06, 19:54
Witam chciałam zapytać ,jaka jest szansa na urodzienie drugiego zdrowego dziecka czy można zrobic jakieś badania ,pytam bo obawa przed drugś ciążą jest ogromna .pozdrawiam mama Piotrka(TOF)
Obserwuj wątek
    • ewelia5 Re: jakie badana 14.12.06, 10:52
      Też się obawiam. Może badania genetyczne? Ale chyba medycyna nie jest w tym
      zakresie aż tak rowinięta żeby w tej chwili to zbadać, albo trudno sie dostać
      na takie badania. Napewno jest szansa na urodzenie zdrowego dziecka OGROMNA. Są
      tu dziewczyny które maja dzieci zdrowe. Znam osobiście dwie dziewczyny które
      urodziły zdrowe dzieci po "serduszkach". Dziewczynki maja jedna prawie 2 latka
      druga prawie 1,5 roku. Pozdrawiam Ewelima mama Aniołka i Kamilki (zastawka
      aortalna).
    • madzia8310 Re: jakie badana 14.12.06, 15:22
      Ja mam synka z wada TGA. Ma siedem miesiecy. W styczniu bedzie mial badania
      genetyczne zeby sie dowiedziec czy wada jest genetyczna czy to byl przypadek ze
      ma chore serduszko. Ja skierowanie dostalam od mojej pani ginekolog (bez
      problemu)Ale jak sie pozniej okazalo potrzebne tez byly od lekarza rodzinnego.
      Na konsultacji w poradni (Poznan)pani doktor powiedziala ze zbadaja synka,
      gdyby wyszlo genetyczne to nas. Jesli wada nie jest genetyczna to ryzyko
      urodzenia chorego dziecka jest okolo 6 % z tego co pamietam czyli okolo 2%
      wieksze niz normalnie. Ja tez sie boje kolejnej ciazy, ale jesli badania wyjda
      ok to chyba sprobujemy smile
      Pozdrawiam
      Magda mama Filipka TGA
      • ankagaw1 Re: jakie badana 14.12.06, 16:35
        Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz ,będę musiała jednak porozmawiać z lekarzem,trochę otuchy pomogło pozdrawiam Anka mama Piotrusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka