ankagaw1 13.12.06, 19:54 Witam chciałam zapytać ,jaka jest szansa na urodzienie drugiego zdrowego dziecka czy można zrobic jakieś badania ,pytam bo obawa przed drugś ciążą jest ogromna .pozdrawiam mama Piotrka(TOF) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelia5 Re: jakie badana 14.12.06, 10:52 Też się obawiam. Może badania genetyczne? Ale chyba medycyna nie jest w tym zakresie aż tak rowinięta żeby w tej chwili to zbadać, albo trudno sie dostać na takie badania. Napewno jest szansa na urodzenie zdrowego dziecka OGROMNA. Są tu dziewczyny które maja dzieci zdrowe. Znam osobiście dwie dziewczyny które urodziły zdrowe dzieci po "serduszkach". Dziewczynki maja jedna prawie 2 latka druga prawie 1,5 roku. Pozdrawiam Ewelima mama Aniołka i Kamilki (zastawka aortalna). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia8310 Re: jakie badana 14.12.06, 15:22 Ja mam synka z wada TGA. Ma siedem miesiecy. W styczniu bedzie mial badania genetyczne zeby sie dowiedziec czy wada jest genetyczna czy to byl przypadek ze ma chore serduszko. Ja skierowanie dostalam od mojej pani ginekolog (bez problemu)Ale jak sie pozniej okazalo potrzebne tez byly od lekarza rodzinnego. Na konsultacji w poradni (Poznan)pani doktor powiedziala ze zbadaja synka, gdyby wyszlo genetyczne to nas. Jesli wada nie jest genetyczna to ryzyko urodzenia chorego dziecka jest okolo 6 % z tego co pamietam czyli okolo 2% wieksze niz normalnie. Ja tez sie boje kolejnej ciazy, ale jesli badania wyjda ok to chyba sprobujemy Pozdrawiam Magda mama Filipka TGA Odpowiedz Link Zgłoś
ankagaw1 Re: jakie badana 14.12.06, 16:35 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz ,będę musiała jednak porozmawiać z lekarzem,trochę otuchy pomogło pozdrawiam Anka mama Piotrusia Odpowiedz Link Zgłoś