Dodaj do ulubionych

Dawkowanie Lefaxu

IP: *.* 13.02.03, 09:43
Czy ktos z Was ma doswiadczenie w dawkowaniu Lefaxu dla 6-tyg niemowlaka? Nasza coreczka ma kolki i polecano nam ten lek. Przyjaciolka przywiozla go z Niemiec, ale mamy watpliwosci ile razy dziennie mozna go stosowac i w jakiej dawce. Dziekuje za pomoc.Rita
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: Dawkowanie Lefaxu IP: *.* 13.02.03, 12:10
      Ja bym sama nie podawala tego. Nie wiem co to za lek, ale lepiej skonsultuj sie z pediatra. Na kolki jest wiele innych sposobow, ktore znajdziesz na tym forum. Znalazlam w inecie nt tego leku taka wzmianke:" Ostatnią rzeczą, którą zastosowaliśmy, był środek o nazwie Lefax. Zaczęliśmy go dodawać do wieczornych i nocnych karmień. Nie wiemy, czy to on pomógł,ale problem kolki po prostu zniknął."
    • Gość: mlippke Re: Dawkowanie Lefaxu IP: *.* 15.02.03, 13:18
      Czesc!Mieszkam w Niemczech przez co "znam" bardzo dobrze Lefax. Przede wszystkim (jak nam nasza pani doktor powiedziala) Lefax nie jest lekiem (w znaczeniu lekarstwa), jest srodkiem tzw. mechanicznym, ktory w naturalny sposob pomaga "ulatnianiu sie" powietrza z brzuszka malenstwa. Stosowalam Lefax prawie od samych narodzin naszej coreczki, rowniez podejrzewano u niej kolki. Poczatkowo mialam obawy i podawalam jej L. po godzinie 16, bo jak wyczytalam dzieci kolkowe najbardziej cierpia po poludniu. Po zaleceniach pani doktor (ktora najpierw musiala mnie przekonac o nieszkodliwosci L.), podawalam Lefax do kazdego mleka. Nicola nie byla karmiona piersia, wiec dawkowalam go (jeden dozownik) bezposrednio do butelki. Jezeli karmisz piersia poawaj Lefax z lyzeczki (ok.1 lyzeczko do heraty). Nie obawiaj sie, maluszek bedzie sie po tym lepiej czul, wzdecia brzucha znikna. Nasza corka ma juz 10 msc, wiec nie potrzebuje go wiecej, ale czasami kiedy mleko ma za duzo piany dodaje jeden dozownik. Zycze powodzenia, jak masz pytania to napisz!Magdalena - mama Nicoli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka