IP: *.* 17.02.03, 17:16
Smaruję pękniętą brodawkę Bepanthenem i tu pytanie: ile czasu musi upłynąć od posmarowania do nakarmienia? Czy jeżeli posmaruję a po godzinie nakarmię, to dziecku nie zaszkodzi? Na ulotce nie ma takiej informacji. Wiecie coś na ten temat? No bo jak ja mam się wyleczyć jak tylko na noc smaruję?PozdrawiamMagda z Martynką
Obserwuj wątek
    • Gość: roxanne Re: Bepanthen IP: *.* 17.02.03, 17:29
      Na ulotcr do mojej masci Bepanthen była informacja żeby smarowac brodawke po kazdem karmieniu i nie jest wymagane mycie jej przed karmieniem. Ja tak robiłam i Michałkowi nic nie byłowinkPOzdrawiamy Wioleta i Michałek
      • Gość: Edyś Re: Bepanthen IP: *.* 17.02.03, 23:20
        Pytasz o maść a ja Ci powiem, że najlepsze na popękane brodawki jest własne mleczko. Po karmieniu wyciskas kropelkę i smarujesz w koło. Goi szybciej niż Bepanten, taniej i nie ma problemu czy myć przed karmieniem czy nie. A maść zostaw sobie do dziecięcej pupy na zaczerwienienia szczególne. Pozdrawiam mama 10 miesięcznego smoka żarłoka co jeszcze cycuje. :sarcastic:
    • Gość: ilka Re: Bepanthen IP: *.* 18.02.03, 11:19
      Zgadzam się z roxanne, brodawki należy smarować po karmieniu i nie trzeba ich myć przed. Też tak robiłam :)
      • Gość: AniaAsi Re: Bepanthen IP: *.* 18.02.03, 13:59
        A ja zamiast Bepathenu polecam Purelan - w tej chwili już chyba do dostania w aptekach, ale jeszcze rok temu trzeba było sprowadzać. Mała tubeczka z - jak sama nazwa wskazuje - czystą lanoliną. Nie trzeba zmywać a działa na popękane brodawki fantastycznie!Ania
      • Gość: granna Re: Bepanthen IP: *.* 19.02.03, 09:01
        też tak robiłam i mój mały wychodził do domu z objawami kolki a lekarze twierdzili, że niemożliwe... A jednak w domu mój mąż szybko skojarzył dlaczego mały krzyczy tylko wtedy kiedy posmarowałam brodawkę bepanthenam. Przerzuciłam się na własne mleko i wietrzenie a mojej koleżance ciotka poradziła smarowwać miodem (oczywiści trzeba myć) i też szybko pomogło.pozdrowieniagranna
    • Gość: SYLWII Re: Bepanthen IP: *.* 20.02.03, 12:53
      Miałam straszne rany , brodawki popękane aż krew ciekła i smarowanie mlekiem nie pomogło, a po maści bepanathen zaczęło się goić już po 1 dobie.Moja córeczka czuła się dobrze, a w aptece mi powiedziano że maść jest obojętna dla dziecka , i trzeba smarować po każdym karmieniu (ja smarowałam nawet pomiędzy karmieniami) i nie trzeba zmywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka