Dodaj do ulubionych

Guzki na głowie

18.12.06, 19:17
Takie małe 3 pod skórą na głowie zaraz za uszmi, nie bardzo twarde, małe.
Zwiastunem jakiej choroby mogą być?
Obserwuj wątek
    • lidia23 Re: Guzki na głowie 18.12.06, 20:44
      Mogą być włókniaki, ale najlepiej pójdź do lekaża. Ewentualnie jest taka
      strona:www.dziecko24.pl
      • oyate Re: Guzki na głowie 18.12.06, 20:47
        Mogą to być powiększone węzły chlonne, które mogą być zwiastunem wielu chorób
        od zwykłego przeziębienia do niestety chłoniaka.
        • dosaf Re: Guzki na głowie 18.12.06, 21:26
          Boże święty!!! mój synek też ma coś takiego, nietwardy, wielkości ziarka grochu
          poruszający się pod palcem COŚ za prawym uszkiem. Jutro pędze do lekarza !! sad

• lenka74 Re: Guzki na głowie 19.12.06, 12:07
            Daj znać jak co powiedział lekarz. Ewa
            • wordshop Re: Guzki na głowie 19.12.06, 12:16
              u mojej córeczki znalazłam taki "ruchomy" guzek z tyłu główki, jak miała coś
              koło roczku. pediatra powiedziała, że to powiększony węzeł chłonhy i żeby
              obserwować, czy się nie powiększa, bo w obecnym stanie nie jest niepokojący. po
              pół roku był taki sam, ale wymusiłam na lekarce skierowanie na morfologię.
              wyniki były ok, czego i Waszym maluszkom życzę.
              pozdrawiam,
              • alekmus Re: Guzki na głowie 19.12.06, 12:21
                Mój synuś też ma takie ruchome guzki. Lekarka powiedziała że to są węzły
                chłonne i mogą być powiększone przy np. ząbkowaniu itp. i czasami nawet do
                kilku miesięcy.
                • dorpyp Re: Guzki na głowie 19.12.06, 16:14
                  mój synek też ma 2 guzki za uchem. mówiłam nie raz o tym lekarce, ale
                  powiedziała, żeby się nie martwic. do tej pory się nie martwiłam, ale przy
                  najbliższej okazji wymuszę (bo inaczej nie da rady) badania. pozdrawiam
                  • matea4 Re: Guzki na głowie 19.12.06, 21:00
                    To najprawdopodobniej węzły chłonne, które powiększaja sie np przy zabkowaniu,
                    katarku ,zapaleniu ucha. Moga być powiększone nawet kila miesiecy i nigdy nie
                    wrócić do normalnej wielkości. Nie napisałaś jakiej sa wielkości - ziazno
                    goszku, pestka wisni czy wieksze. Znaczenie ma też jego ruchomość.Głowa do
                    góry. Będzie dobrze.Mój młodszy syn ząbkowanie zaczyna zawsze od węzłów. Teraz
                    wychodzi mu piątka i tez są większe niż zazwyczaj.
                    • lenka74 Re: Guzki na głowie 20.12.06, 12:18
                      Mniejsz niz ziarenko grochy ale 4 az.
                      • matea4 Re: Guzki na głowie 20.12.06, 13:20
                        To tym bardziej spokojnie. CZłowiek ma dziesiątki węzłów. Tylko część z nich
                        jest pod powierzchnia skóry. Taka wielkość węzłów jest fizjologiczna. W obrębie
                        głowy mamy węzły : na potylicy, za uszami, przed uszami, pod żuchwowe. Jest
                        ich naprawdę bardzo dużo. Głowa do góry. Wszystko jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka