Dodaj do ulubionych

Szczeipioka Broncho-Vaxom

IP: *.* 14.03.03, 12:47
Po zapaleniu płuc lekarka dała małemu ( 2,5l) szczepionke uodparniajacą Broncho-vaxom.Czy któaś z was stosowała ją i jakie były efekty?Ja na razie kończę pierwsza dawkę ( po 1 przez 10 dni , potem miesiąc przerwy i znów tak samo, i za miesiac znów)>pdobno moan jza zażywac nawet jak dziecko jest chore.prosze o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: ika72 Re: Szczeipioka Broncho-Vaxom IP: *.* 14.03.03, 14:20
      Moja córcia miała tą szczepionkę oraz IRS19. Niestety ani jedna ani druga jej nie pomogła. Po pierwszej dawce broncho Marta dostała zap. oskrzeli a po drugiej zap. płuc, trzeciej dawki już nie przyjęła. W przypadku córki się nie sprawdziła, ale z tego co wiem u innych dała pozytywne rezultaty. Monika - mama wiecznie chorującej Marty
    • Gość: MałgośkaR Re: Szczeipioka Broncho-Vaxom IP: *.* 14.03.03, 20:31
      Witaj :)My jesteśmy na bieżąco z tą szczepionka :) Pierwszy raz synek (wtedy 2 lata) dostał ją, po tym, jak 5 razy przechodził anginy :( Miał robiony wymaz z gardła, który i tak nic niewykazał, więc zaczeliśmy podawać Broncho-vaxom. W zeszłym roku podawaliśmy tak: 10 dni na czczo-20 dni przerwy i tak przez 3 m-ce. Powiem, że chyba pomogło (pewności 100% nie mam, ponieważ anginy synek ma w zimę, reszta roku bez większych chorób).W tym roku pierwszy raz synek miał anginę w grudniu, więc zaczeliśmy znowu stosować Broncho-vaxom. Tylko, że w tym roku inaczej. Pierwsza dawka 21 dni na czczo-przerwa 10 dni. Potem schemat jak przed rokiem: 10 dni na czczo-20 dni przerwy i tak przez 3 m-ce. Na pytanie czemu w tym roku, tak a nie jak wcześnie usłyszałam, że dziecko starsze i ta metoda podobno jest skuteczniejsz :what: Nie wiem, fakt faktem, że dziecko podczas ostatniej przerwy złapało anginę :( Ale ja pocieszam się tym, że w zeszłym roku było 5, a w tym 2 (puk, puk, odpukać). Póki co teraz jesteśmy w tarkcie drugiej "powtórki", jeszce jedna przerwa i ostatnie 10 kapsułek.To prawda,że możesz podawać Broncho-vaxom podczas choroby, jednak nasz lekarz (jeżeli jest to cięższa choroba, z wysoką gorączką) radzi poczekać. Przy infekacjach lżejszych, typu: przeziębienie-zaleca.Moim zdaniem jest to jedna z lepszych szczepionek uodparniających na naszym rynku farmakologicznym :)Pozdrawiam i życzę pozytywnych efektów :)Gosia :hello:
    • Gość: Bena Re: Szczeipioka Broncho-Vaxom IP: *.* 15.03.03, 22:16
      mój syn zaczynał od zapalenia pluc i szczepionki brocho waxom w czasach gdy dostanie jej graniczyło z cudem. Nie chce cie martwić ale jeśli chodzi o moje dziecko to nie odniosła ona własciwych efektów. Darek jak zaczął chorowac tak nie mógł skończyć .Od jednego zapalenia płu do drugiego, bez grama goraczki. Chorował tak silnie iz częśto lezał z tego powodu w szpitalach. Stosowałam wszelkie dostepne środki , lekarstwa szczepionki ale rezultat nie taki jagbym oczekiwała. Obecnie syn ma 17 lat , astmę , uczulony na wszystko co tylko mozliwe, tak że przy tak wielkiej róznorodności alergenów nie jest mozliwe dobranie szczepionki odczulającej. Ale byc może móh Darek to taki wyjatek potwierdzajacy regułę. Ale nie powiedziane iż twój dzieciaczek niepójdzie na takie leczenie. pozdrawiam Bena
    • Gość: Sylwka Re: Szczeipioka Broncho-Vaxom IP: *.* 17.03.03, 14:40
      Niestety potwierdzam, że ta szczepionka nie pomogła synowi w trakcie podawania dostał takiej anginy, że przez 2 tygodnie nie reagował na żadne antybiotyki do tego dołączyły się drgawki gorączkowe, więc przestałam podawać. Pózniej dawałam IRS tak samo rozłożył się po tygodniu. Stwierdziłam, że widocznie organizm syna nie jest w stanie zwalczyć bakterie wręcz je przyjmuje. Ostatnio potwierdziła to lekarka pulmonolog, że dziecko alergiczne nie jest w stanie zwalczyć wirusów i bakterii, jego system immunologiczny do 4 lat jest bardzo słaby. Chociaż inne e-mamy były zadowolone z efektów kuracji szczepionkami uodparniającymi. Pozdrawiam Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka