qqq55 12.01.07, 15:34 Byłam z córcią na wizycie w por. preluxacyjnej. Nie rozumiem jednego stwierdzenia- ograniczenie odwiedzenia 15 st. Co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marika011 Re: co to znaczy??? 12.01.07, 17:37 Witam, jeśli Twoje dziecko ma ograniczone odwiedzenie może to oznaczać że ma dysplazję stawu biodrowego. Z pewnością czeka Was USG stawów. Nasza córka też miała słabe odwiedzenie i na USG okazało się że ma dysplazję lewego bioderka. Przez 2 miesiące nosiła rozwórkę na nóżkach. Teraz Mała ma 6 m-cy i wszystko jest już w porządku. Ale na zapas się nie martw bo na USG może okazać się że wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anula910 Re: co to znaczy??? 13.01.07, 00:20 Moja córeczka tez miała stwierdzone ograniczone odwodzenie jednej nózki, musiałam cwiczyc z nią rozciaganie tego ściegienka i udało sie, po ostatniej wizycie u ortopedy bylo juz ok, takze nie musi sie to wiazac z uszkodzeniem stawów a jedynie z nieodpowiednim naciagnieciem sciegna. Odpowiedz Link Zgłoś