Dodaj do ulubionych

anemia.....:(:(

16.01.07, 13:16
moja Julka ma anemięsad i podejrzenei alergiisad zmieniłąm mleko na NAN HA,
podaję jej żelazo w syropie, vibovit niemowlęsad smutno mi: ma dysplazję,
napiecie mieśniowe, pleśniawki, liszaje na buźce, musimy chodzić na
rehabilitację, suchą skórę, kiedy wreszcie będzie lepiej?jutro ide prywatnie
do dobrego pediatry-niech potwierdzi diagnozę pani doktor z przychodni....
Obserwuj wątek
    • izulka28 Re: anemia.....:(:( 16.01.07, 13:46
      Nie martw się,będzie dobrze smile
      Moja córcia też miała anemie,miesiąc podawałam żelazo i już jest dużo lepiej.
      I też mamy alergie,lekarka zdiagnozowała skazę białkową i AZS w które nie wierze.
      Te liszaje i sucha skóra faktycznie mogą być objawem alergi,ale przy dobrej pielęgnacji skóry wszystko wróci do normy smile
      Musisz małą natłuszczać,kąpać w specjalnych płynach do kąpieli,nie myć mydłem,bo wysusza.
      Polecam kremy takie jak :bepanthen,cutibaza i inne bazy,balneum,oilatum,do kąpieli też oilatum.
      Musisz testować,który krem się u was sprawdzi.
      Ja córkę smaruję po kąpieli maścią robioną w aptece na receptę.
      Może też ci lekarz przepisze taką,moja jest cholesterolowa z vit A.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka!
      • s.ivona Re: anemia.....:(:( 16.01.07, 14:43
        moja corka tez ma anemie tyle tylko ze ona juz przeszla pare powaznych chorob w
        swoim zyciu (ma 3 miesiace). teraz leczoan jest transfuzjami krwi - srednio co
        3 tygodnie. lekarze nie wiedza do konca co jest przyczyna. tez brala zelazo ale
        badania wykazaly ze to nie brak zelaza jest powodem. teraz bierze kwas foliowy,
        wit b6.
        dzieci ok 3-4 m zycia maja tzw anemie fizjologiczna (choc lekarze nie lubia
        tego okreslenia). w tym okresie zycia rozpada sie krew wytworzona jeszcze w
        okresie plodowym a w wyniku wzrostu i rozwoju dziecka organizm nie nadaza z
        produkcja nowej krwi i dochodzi do anemii. z czasem wszystko sie normuje.

najwazniejsze jest ustalenie przycyzny anemii, przycyzn tych moze byc wiele.

a co do suchej skory...moja corka tez ma, pije bebilon pepti.
        uzywaj dobrych kosmetykow dla dzieci z alergia. z tego sie wyrasta, to nie trwa
        wiecznie...
        trzymaj sie!
    • s.ivona Re: anemia.....:(:( 16.01.07, 14:45
      i jeszcze - Madzia ma asymetrie, niesety terminy na rehabilitacje sa dlugiesad z
      powodu naszego czastego pobytu w szpitalach juz jeden termin nam przepadl...
      bedzie dobrze, zobaczysz.
      a w jakim wieku jest coreczka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka