edyta.pan 31.01.07, 16:23 Mój syn ma cały czas temperaturę 37,8-38,00 st.C, ma 3,5 roku i zaczynam się zastanawić czy nie jest to już stan podgorączkowy, znacie może normy dla dla tego termometru i wieku? dzięki za odpowiedzi. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulaw Re: termometr do ucha Braun- normy 31.01.07, 16:24 Odejmuje się 5 kresek, tak jak przy mierzeniu w pupie, bo jest to temp wewnetrzna, a ona zawsze jest wyższa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: termometr do ucha Braun- normy 31.01.07, 23:42 Ja tez sie zawsze zastanawiam, czy moja corka ma normalna temperature, bo tez odczyty nie naleza do najnizszych, u niej w granicach 37,4 - 37,8 (ma niecale 3 lata) Ja mam Brauna z roku chyba 2005. W instrukcji podaja, ze do dwoch lat temp. wynosic moze do 38,0, powyzej dwoch lat - do 37,8. Temperatura mierzona w pupie przewaznie u mojej corki jest nizsza niz w uchu (2, 3 kreski) wiec sama juz nie wiem. Mozesz wejsc na ich strone i tam poczytac. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: termometr do ucha Braun- normy 01.02.07, 00:03 A dla pewnosci mozesz zrobic badania, lepiej dmuchac na zimne. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
tekam68 Re: termometr do ucha Braun- normy 01.02.07, 00:23 A ja zmierzyłabym temp. zwykłym termometrem ( np. elektronicznym, zawsze to szybciej - pod pachą lub niestety w pupie). To pomogłoby może rozwiać wątpliwości. Dla wyjaśnienia - sama używam Brauna dousznego. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: termometr do ucha Braun- normy 01.02.07, 09:06 skontroluj zwykłym rtęciowym U nas za normalna (mierzona dousznym Braunem)przyjmuje do 37,4-37,5, a jak był płyn w uchu to nawet do 37,8. 38 to dla mnie sygnał, ze cos się kluje. Odpowiedz Link Zgłoś