Dodaj do ulubionych

refluks żołądkowo-przełykowy

17.02.07, 18:40
Jestem mamą 7 mięsięcznej Kamilki. gdy córeczka miał dwa miesiące stwierdzono
u niej refluks i zapalenie przełyku.objawiało sie to tym że córka odmawaiał
jedzenia i nie przybierała na wadze, uleawała i wymiotowała. Do dnia
dzisiejszego bierze Losec i włączono też Methoclopramidum ktory miał
zapobiegać ulewaniom ale z miernym skutkiem.Od trzech tygodni ponownie
odmawia jedzenia. musze ja karmić w półśnie i trwa to godzinę lub więcej.
Lekarze nie potrafią mi powiedzieć czy ma to zwiazek z jej choroba czy na
przykład z tym że wyżynają się ząbki. W nocy jest niespokojna i popłakuje
Wyniki na posiew moczu sa ujemne. Czy ktoś miał ten sam problem, proszę o
pomoc, jestem tym wyczerpana fizycznie i psychicznie.
Obserwuj wątek
    • 24maja2006 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 17.02.07, 19:02
      witam! ja jestem mama 9 miesiecznego antosia. moj maly rowniez cierpial na ta
      dolegliwosc i jeszcze sporadycznie daje mu sie ona we znaki. nie zazywal
      zadnych lekow, ale znalazlam sposob zeby mu pomoc. lekarz zalecil nam car saet
      (taki koszyczek do noszenia niemowlakow-byl bardzo pomocny).dziecko jest wtedy
      w pozycji pollezacej.2 rzecza jaka jest pomocna to podyszka w ksztalcie klina-
      wtedy zaczal sypiac spokojnie.jemu sie nie ulewalo tylko podchodzilo wszystko
      do gardla i musial z tym walczyc zeby sie nie udlawic. polecam sa to swietne
      rzeczy przy takim schorzeniu.pozdrawiam mama antosia
      • asia9817 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 17.02.07, 20:07
        Czy możesz napisać gdzie kupiłaś taką poduszke.
        • iwonak303 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 18.02.07, 11:52
          A ja polecam zrobienie gastroskopii wiem że wiele mam ma dreszcze na samo słowo
          gastroskopia ale to jest badanie które odpowie na wiele pytań.Badanie u
          maluszków jest przeprowadzone w znieczuleniu także maleństwo nic nie czuje trwa
          ok.20 min.Moja córeczka miała robione to badanie w wieku 10 miesięcy i uważam
          że było to stanowczo za póżno.Po badaniu usg i rtg lekarz postawiła diagnozę że
          to refl.żołądkowo-przełykowy i że to minie jak dziecko się spionizuje,niestety
          nie minęło wtedy trafiliśmy do dr Albrechta chyba tak się nazywał,postanowił
          zrobic gastroskopie i wyszło że refluks jest ale dwunastniczo-przełykowoa-
          żołądkowy.A ciągłe wymioty doprowadziłay do wrzodów i nadżerek na żołądku i
          dwunastnicy.Nie chcę was straszyć dziewczyny bo w większości przypadków refluks
          mija sam ale nie raz warto zrobić coś więcej.Ja teraz nie dałabym się już zbyć
          lekarzom że to minie,zaoszczędziłoby to mojej córeczce wiele bólu.Życzę wam
          dużo zdrówka i pozbycia się tego świnistwa jak najszybciej
          • caneta Re: refluks żołądkowo-przełykowy 18.02.07, 17:03
            Moja córeczka miała to badanie. Stwierdzono 3 nadżerki w przełyku.Do dziś
            przyjmuje leki . Znowu jednak coś się dzieje , nie chce jeść. Nadal ulewa i
            bardzo niespokojnie śpi. Chodzę od lekarza do lekarza i za każdym razem
            wychodzę z niczym. Nie wiem czego mam żądać . Może trzeba powtórzyć
            gastroskopię. Powiedz mi czy i jakie leki przyjmowało Twoje dziecko , czy miało
            też inne symptomy poza wymiotami.
        • caneta Re: refluks żołądkowo-przełykowy 18.02.07, 17:08
          Ja tzw. klin kupiłam w Smyku. Według mnie jest on za niski. Poza tym ruchliwe w
          nocy dziecko zzsuwa się z takiej poduszki.
          • iwonak303 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 19.02.07, 16:38
            U nas oprócz tego refluksu wykryto jeszcze wadę dwunastnicy,po operacji mała
            przyjmowała leki zoobojętniające kwasy żołądkowy.Od tamtej pory odpukać
            wszystko jest ok.Co do kolejnej gastroskopii to najpier porozmawiałabym z
            dobrym lekarzem podkreślam dobrym który zna się na tego typu problemach.Ja z
            czystym sercem mogę polecic dr Albrechta jest naprawdę dobry w tym co
            robi.Pracuje w szpitalu AM na Działdowskiej w W-wie.Spróbuj się z nim
            skontaktować.Może on coś poradzi.Życzę dużo zdrówka i cierpliwości.
            • caneta Re: refluks żołądkowo-przełykowy 20.02.07, 18:18
              Dziękuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka