Dodaj do ulubionych

chore ucho u niemowlaka

20.02.07, 11:16
mój syn od wczoraj przerażliwie placze jakby coś go bolało może wiecie jak
rozpoznacz u dziecka zapalenie ucha, moja mama sugeruje ze może to mu dolega
Obserwuj wątek
    • gania76 Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 11:31
      Przyłóż mu do uszka rozgrzaną pieluchę, jeśli to ucho to rozgrzanie przyniesie ulgę.
      Moja córeczka (4,5 mies.) przeszła w zeszłym tygodniu zapalenie ucha, też przez cały dzień płakała i nie wiedziałam dlaczego. Na drugi dzień rano miała w uszach pełno wydzieliny. Zadzwoniłam po lekarza, który zdiagnozował ropne zapalenie ucha środkowego. Niestety trzeba brać antybiotyk, oprócz tego przemywam jej uszka wodą utlenioną.
      Jeśli więc podejrzewasz uszko, to jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem.
      Wszystkiego dobrego
      • kat121 Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 11:47
        mały daje się uspokoić a czy jabby miał chore ucho to by płakał cały czas czy
        robi przerwy czy ten krzyk jest nieprzerwalny
        • gania76 Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 16:07
          Moja córka płakała, ale chwilami się uspokajała, np. przy piersi, albo na chwilke zasypiała, ale była bardzo niespokojna i cały dzień musiałam ją nosić na rękach.
    • mikuna Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 16:04
      Moja mała przy zapaleniu ucha płakała tylko w nocy, a w ciągu dnia miała świetny
      humor i nie wyglądała na chore dziecko.
      • mdzidzia Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 19:59
        moje dziecko darło się przerażliwie cały dzień!!!!jak boli to palcem spróbuj
        dotkńąć ucha z tyłu i z przodu jak boli to nie pozwoli sobie ruszyć!!u nas
        jeszcze paluszek wkładała do ucha!!!ja kropię kroplami Otinum ( bez recepy)
        zeby ulżyć to nam za pierwszm razem zalecił lekarz! jak nie ustępuje do
        lekarza!!!miał rok jak mu zakropiłam i przeszło! Za to córka to stały bywalec
        laryngologa!!!
        • mdzidzia Re: chore ucho u niemowlaka 20.02.07, 20:01
          acha pomaga też watka nasączona w olejku kamforowym lub chociaż nasmarować
          wokół ucha zeby rozgrzało!!! mojemu bratu lekarz polecił parafinę do
          zakrapiania ale jego dzieciaki mają 3 i 8 lat>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka