Dodaj do ulubionych

trzydniówka

27.03.07, 15:46
Mam pytanko czy z dzieckiem w czasie trzydniówki w fazie wysypki wychodziłyście na spacery?(dziecko już nie gorączkuje). I jeszcze jak długo taka wysypka może się maksymalnie utrzymywać? Napiszcie jak to było u Was.Dzięki
Obserwuj wątek
    • monika_irl Re: trzydniówka 27.03.07, 16:50
      nie powinno się z dzieckiem wychodzić jak jeszcze ma wysypkę bo może jeszcze
      zarażać
      u nas wysypka całkowicie minęła po 3 dniach
      • lidkaaa Re: trzydniówka 27.03.07, 16:55
        Zarażać?
        Jak synek przechodził trzydniówkę nie było mowy o zarażaniu,bo tak naprawdę nie
        wiadomo jaki wirus to wywołuje i jak się przenosi.Podaję za książką Dziecko
        :"Prawdopodobnie źródłem zakażenia są dorośli nosiciele zarazka".

Wysypka znika po ok.3 dniach
    • ewa.minge Re: trzydniówka 27.03.07, 16:54
      w czasie wysypki nie powinno się wychodzić na spacer, bo trzydniowka to choroba
      wirusowa, u nas schodziła też 3 dni. Zalecano nam kąpiel w krochmalu i maść
      cutibaza. U synka znajomej wysypka po trzydniówce trwała 4 dni. Powodzenia.
      • lidkaaa Re: trzydniówka 27.03.07, 17:01
        ewa,ale ta wysypka nie schodzi szybciej od masci i krochmalu....
    • dsylwia Re: trzydniówka 27.03.07, 21:49
      Moja czteromiesieczna córeczka przechodziła to dopiero w zeszłym tygodniu i
      lekarka nie kazała nam wychodzic dopóki była temperatura, a wysypka w naszym
      przypadku pojawiła sie w trzecim dniu i w tym samym zniknąła
      • koteczka12 Re: trzydniówka 28.03.07, 07:54
        Mi lekarka powiedziała, że dziekco jest zdrowe z chwilą znikniecia wysypki i od
        wtewdy wychodziłam - trwało to 4 dni, no, po trzech juz prawie nie było, ale
        byłam ostrożna.
    • dana184 Re: trzydniówka 28.03.07, 08:40
      Niemożna wychodzić na spacer dopóki wysypka nie zniknie!!!Moja tez to
      przechodzila i pediatra zakazał. Jeszcze 2 dni i będzie ok.
      • mamucha27 Re: trzydniówka 28.03.07, 09:42
        Mi znowu pediatra powiedziała, ze wysypka oznacza koniec choroby i już można
        wychodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka