justyna9986 30.03.07, 15:49 Bardzo prosze,powiedzcie jak podajecie swoim dzieciaczkom te kropelki.Po ile kropel i ile razy dziennie. Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olald Re: Sab Simplex-prosze o radę 30.03.07, 17:04 Ja podawalam mojemu synkowi 15 kropli raz dziennie po kapieli bo wtedy mial kolki. Czasami jak go w dziem pobolewal brzuszek to tez dawalam 15 kropli w trakcie jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: Sab Simplex-prosze o radę 30.03.07, 20:53 moja córeczka miała duże kolki, więc atak sab simplexem wygądał tak, że przez pierwsze dni dostawała 15 kropoelek przed każdym karmieniem, poza nocą i wczesnym rankiem, po ok 3 dniach sab zaczął działać i dawaliśmy go już tylko po południu i wieczorem, a potem tylko wieczorem, a potem już wcale. Teraz podaję sporadycznie jak małą pobolewa brzuszek: działają błyskawicznie. Te krople to naprawde błogosławieństwo! mam nadzieję że pomogą Twojemu maleństwu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: Sab Simplex-prosze o radę 30.03.07, 22:29 Podaje sie 10-15 kropelek w zależności od nasilenia kolki. W ulotce pisze, zeby do każdego posiłku, ale jeśli kolka nie jest już zbyt mocna to można zmniejszać ilość dawek dokładnie obserwując czy dziecku się nie pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Sab Simplex-prosze o radę 30.03.07, 23:08 15 kropli do posilku lub na lyzeczce. a jak jasmin napisala moza i podawac co ktorys posilek i w mniejszych dawkach. ja tak podaje czasem jednej z malych Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Sab Simplex-prosze o radę 31.03.07, 13:10 Podawalam strzykawka insulinowka 0,2ml do dziubka tuz przed karmieniem 5-6 razy na dobe. Olaf tak sie przyzwyczail ze jak widzial strzykawke to az sam buzke otwieral, a ja nie musialam sie pierdzielic z odmierzaniem kropli. Polecam tez sposob Odpowiedz Link Zgłoś
lilyfee Re: Sab Simplex-prosze o radę 31.03.07, 23:19 Podawalam 6 razy dziennie po 15 kropel,tak mi zalecil lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś