Dodaj do ulubionych

zatkany nosek!!!!

04.05.07, 13:33
mam pytanie co mogłabym podać 5-cio letniej córeczce miała przedłużajacy sie
katar ok.3 tygodni. dawałam jej rózne krople w tym homeopatyczne euphorbium
comp.miała taki ropny wiec pediatra przepisała żel oxycort.ropa faktycznie
zeszła ale w dalszym ciagu jej zatyka ten nosek najgorzej jest w nocy bo
chrapie i oddycha bużką w dzień też.co by jej pomogło?
Obserwuj wątek
    • abbra Re: zatkany nosek!!!! 04.05.07, 22:30
      Bardzo dobre na taki trudny do usunięcia katar są krople do nosa Mucofluid -
      rozrzedzają wydzielinę i łatwiej jest wysmarkać nosek .I jeszcze jedno - są
      niezbyt ładnie pachnące , ale jeżeli dziecko zaczyna czuć ich zapach ,to oznacza
      ,że katar przechodzi smile
      Niestety są na receptę .

''...'''...'''...'''...'''...'''
      • bydz Re: zatkany nosek!!!! 04.05.07, 22:44
        Nam udraznia nosek Nasivin, ale moze warto poznać przyczynę tego katarku. Może
        alergiczny w końcu wszystko dookoła kwitnie.
        • sizi1 Re: zatkany nosek!!!! 06.05.07, 18:18
          Nam pediatra tez daje Mucofluid a laryngolog krzyczy, że broń Boże tego nie
          podawacsmile
          Najlepiej poznać przyczyne kataru. u nas trwał 4 miesiące - z nosa już nic nie
          leciało a było słychać, że gdzieś siedzismile Wykupilam całą aptekę, wydałam
          fortunę na larygologa (bo katar szedł na uszy) i pomogła nam homepoatka.
          Wyszyściliśmy naszą 5latkę z całego "śluzu" jaki zalegałsmile Ale Młoda jest
          alergikiem i to wszystko bierze sie na tej podstawie.....
          Nalej troche wody i mozesz dodac kilka kropli np. czegos miętowego lub AMOLA i
          to na pewno udrożni nos, ale przyczyny nie zlikwidujesmile Są też różnego rodzaju
          syropy rozżedzające wydzieline (PectoDrill itp) Ale jak to alergia to trzeba
          działać inaczej...a zielone katary i zatkane nosy to przy alergii standard.
          • annamarta6 Re: zatkany nosek!!!! 06.05.07, 20:32
            a jesli mozesz zdradzic to jaki lek homeopatyczny stosowaliscie? u nas tez niby
            nie ma kataru a siedzi jaksa klucha miedzy nosem a gerdlem i czasami po spaniu
            splywa do gardla i mamy kaszel.
            • grazka0909 Re: zatkany nosek!!!! 08.05.07, 11:08
              jasne ze moge zdradzic jakie kropelki euphorbium comp.ale niestety nie pomogły
              a jeszcze bardziej zatkało po nich.
              • kerry_weaver Re: zatkany nosek!!!! 08.05.07, 12:34
                W zeszłym tygodniu taki wstrętny katar miała moja 3-latka - wyleczyłam
                Eurespalem a do nosa spray Marimer żeby wypłukać (często - co godzinę-dwie),
                nic ponadto.
                Mucofluidu nie polecam - to jeden jedyny preparat który u mojej córki powoduje
                krwawienia z nosa - wszystkie inne krople znosi dobrze, nigdy nie miewała
                krwotoków z nosa poza 2 przypadkami - tuż po zapuszczeniu Mucofluidu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka