ewasuwek 16.05.07, 12:55 czy ząbkowanie może być przyczyną biegunki mój 17m synek od dwóch dni ma biegunkę i "idą" mu zęby. Podaję smektę i napar z jagód ale za bardzo to nie pomaga. Czy mogę coś jeszcze mu dać co powstrzyma tę biegunkę... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_aa Re: ząbkowanie a biegunka 16.05.07, 15:57 Mojemu synowi gdy miał biegunkę po antybiotykach, w wieku 10 miesięcy lekarka przepisała Laremid, ten lek zatrzymał biegunkę po podaniu jednej dawki.W przypadku zębów pojawia się u nas luźniejszy stolec, ale raz , góra dwa na dzień.Natomiast biegunka to kupka co 15, 30 minut w naszym przypadku i nigdy przy zębach czegoś takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: ząbkowanie a biegunka 16.05.07, 16:30 U nas owszem ,w ten sposób reagowali(starszy i młodszy)na zęby.Dodatkowo temperatura powyżej 37,5 zarwane kilka nocek i bardzo odparzona pupa.Zazwyczaj wszystko to trwało około 5 dni.Zaznaczam jednak że biegunka nie była co 15-20 minut,po prostu lużniejsze stolce.Jeśli nie masz pewności lepiej przejść się do lekarza ,można się pomylić a dziecko w tym czasie się odwodni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewasuwek Re: ząbkowanie a biegunka 17.05.07, 11:26 to są właśnie takie luźne stolce około 3 razy na dobę, na szczęście mały dużo pije i ma apatyt więc chyba nie jest tak źle... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: ząbkowanie a biegunka 17.05.07, 11:34 U mojej córki to była norma, każdy ząb = kilka dni luźniejszych kupek. Odpowiedz Link Zgłoś