Dodaj do ulubionych

Miesiąc po operacji

20.05.07, 16:26
Własnie minął 19 miesiac od calkowitej korekci u Armina i dzis dostal
wysokiej goraczki 39, zaraz podałam panadol. Zadnych objawow oprocz
marudzenie i niecheci do jedzenie nie ma...nie mam tez zadnych podejrzen co
to moze byc, oprocz powrotu plynu w osierdziu, chyba ze Wy macie jakies
pomysly. Jerstem bardzo wystraszona ta goraczka.

Kasia Mama Arminka
Obserwuj wątek
    • jupora Re: Miesiąc po operacji 20.05.07, 19:58
      A czy ma dusznosci nawet bez goraczki? Jesli tak, to moze plyn w oplucnej? A
      moze to po prostu zwykla infekcja, ktora sie dopiero zaczyna...
      Justyna, mama Julka (wspolna komora)
    • aguniapiest Re: Miesiąc po operacji 20.05.07, 20:07
      My mieliśmy ostatnio ten sam problem. Bartek dostał po szczepieniu wysokiej
      gorączki 39-40*. Trzymała go z cztery dni , nawet po podaniu pyralginy w czopku
      nie spadała poniżej 38. Nie było żadnych innych objawów. A co się okazało na 5
      dzień dostał takiej wysypki na całym ciele jak by wpadł w pokrzywy. Okazało się
      że była to trzydniówka. I jedną zakażną mamy z głowy smile. Lekarz był i oglądał
      go , nie było żadnych zmian osłuchowych. Ale na wszelki wypadek przepisał
      antybiotyk bo myślał że to od szczepienia. Ja podałam mu go po dwóch dniach
      kiedy gorączka nie spadła a okazało się że niepotrzebnie i odstawiłam mu go po
      pojawieniu się wysypki (tak kazał nasz kardiolog).
      Agnieszka mama Bartka hlhs po II etapie.
      • chantti Re: Miesiąc po operacji 20.05.07, 21:15
        No i wiadomo co jest - zapalenie gardła. Wezwałam pogotowie bo temperatura
        skoczyla do 39,6. Lekarka nie ma wątpliwości że gardło jest chore - całe
        czerone. Nie ma żadnych innych objawów. Ech....
        • anfido Re: Miesiąc po operacji 24.05.07, 21:02
          Ja podaję przy tak wysokiej gorączce bez żadnych dodatkowych objawów ibufen dla
          dzieci w syropie. Ma dodatkowo działanie przeciwzapalne i w zapasie trzymam
          zawsze pyralginę w czopkach. Jak jest gorączka bardzo wysoka, to dodatkowo
          kąpiemy chłopaków w wodzie o 2-3 stopnie chłodniejszej niż ich ciałko. Podajemy
          chłodne napoje i robimy zimne okłady na czoło i brzuszek - okolice wątroby.
          tak wysoka gorączka jest przewaznie przy zapaleniach wirusowych. Można zawsze
          jednak zrobnić wymaz z gardła z antybiogramem lub badnie krwi CRP (CRP dużo
          powyżej 5 oznacza że infekcja jest prawdo podobnie bakteryjna - wtedy trzeba
          podac antybiotyk).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka