04.06.03, 07:53
Dziewczyny - poradźcie!
Już drugi raz na tydzień przed okresem mam takie brzydkie żółtawo-brązowe
upławy. W zeszłym miesiącu czekałam do miesiączki, a potem przez 4 dni
używałam Betadine, bo jeszcze miałam w domu (taki lek p/zapalny i
p/grzybiczny). I ustało. W tym miesiącu to samo. Mam jeszcze w domu
metronidazol, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby iść do lekaża.
W przysszłym tygodniu jadę na daleki urlop i nie wiem co robić?
Obserwuj wątek
    • mariajolanta1 Re: Upławy 04.06.03, 09:32
      Moim zdaniem powinnaś iść do lekarza - pobierze wymaz. Nie lekceważ tego,
      iraczej nie lecz ich sama.
      Może rozwija się jakiś stan zapalny!!

Zyczę wszystkiego dobrego i miłego urlopu.

Mariola
    • dorotka1970 Re: Upławy 04.06.03, 20:37
      Zgadzam sie z mariajolanta. Uplawy to pierwszy objaw, ze cos jest nie tak.
      Sama mam niestety czeste nawroty grzybicy i moge ci powiedziec jak ekspert, ze
      przy tym konkretnym zakazeniu uplawy sa biale, troche jak serek i nie maja
      prawie zapachu. Twoje moga swiadczyc np. o rzesistku, albo nawet o nadzerce.
      To jest bardzo niebezpieczne i nie leczone moze po latach doprowadzic nawet do
      raka. Nie chce cie straszyc, ale na pewno nie powinnas sie leczyc na wlasna
      reke resztkami lekow, ktore ci zostaly. Poza tym dlaczego zostaja ci leki?
      Takie przerywane leczenie, po trochu tylko uodparnia bakterie i drobnoustroje.
      Powinnas zawsze wziac cala przepisana dawke. Lekarz zrobi ci posiew, a po
      leczeniu powinnas miec cytologie (jesli nie robilas dluzej niz rok).
      Powodzenia,
      Dorotka
      • kasska0 Re: Upławy 05.06.03, 10:59
        dzięki za odpowiedzi.
        Cytologię miałam 5 miesięcy temu i miałam I grupę.
        W ogóle to mam skłonności do częstych zapaleń. A leki zostały mi po kuracji,
        mimo, że brałam tyle ile kazał lekarz. Zaraz po porodzie (luty 2002) leczył mi
        też jakieś zapalenie. Wiem, że nie powinnam się leczyć sama, ale chciałam w
        zeszłym miesiącu spróbować i pomogło, ale tylko na chwilę. Co do rodzaju, to w
        pewnej części cyklu też mam takie jak Dorotka czyli białe jak serek i bez
        zapachu. Teraz też nie bardzo ma to woń, ale wygląda groźnie. Na jutro na 18
        jestem umówiona z moim lekarzem. Pewnie coś zaradzi. On zawsze mnie ulecza.
        Jest wspaniałym fachowcem, troszkę się wachałam lecieć do niego w zeszłym
        miesiącu. Poza tym myślałam, może że już się zaczyna okres.
        Powiem w poniedziałek, jak Was to oczywiście będzie interesować, jaka jest jego
        diagnoza.
        Najbardziej się boję, żey coś groźnego nie wyszło. Ale jak jest tak niedługo od
        cytologii to może nie zdążyło się nic do krytycznego momentu rozwinąć.sad(
        brrr

Pa
        • dorotka1970 Re: Upławy 05.06.03, 15:04
          Jak mialas w cytologi 5 m-cy temu I grupe to na pewno to nic groznego. Trzymam
          kciuki.
          Dorotka
          • kasska0 Re: Upławy 06.06.03, 09:05
            Dzięki
    • kasska0 Re: Upławy 06.06.03, 10:49
      niestety nie pojde, bo dostalam okres o dwa-trzy dni wcześniej sad
    • emonia Re: Upławy 06.06.03, 13:58
      Skoro juz ten temat jest na tapecie, mam kilka pytan:
      czy kazda wydzielina (nawet mlecznobiala i bezwonna) jest uplawem?
      Jaka sytuacja nie jest sytuacja patologiczna: calkowicie czyste stringi na
      koniec dnia?
      Zawsze mialam z tym zagwozdke, a jakos nigdy nie pamietalam zeby zapytac o to
      ginekologa.
      • dorotka1970 Re: Upławy 10.06.03, 08:34
        Wydzielina teoretycznie jest zawsze - powinna byc wlasciwie przezroczysta
        (gestosc sie zmienia w zaleznosci od dnia cyklu) i bez zapachu. Uplawy sa
        zazwyczaj gesciejsze, biale (troche jak serek) albo zoltawe albo zielonkawe,
        nawet brazowawe. Moga miec przykry zapach ale niekoniecznie. Zazwyczaj po
        kilku dniach uplawow odczuwasz dyskomfort (swedzenie, pieczenie). Mam
        nadzieje, ze pomoglam.
        Pozdrawiam,
        Dorotka
        • emonia Re: Upławy 16.06.03, 10:47
          Bardzo dziekuje. Tym bardziej, ze stracilam juz prawie nadzieje ze ktos
          odpowie.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka