domin3324
02.08.20, 15:27
Witam, jestem Dominik, mam 17 lat. Od jakiegoś roku czasu mam poważny problem z dziwnymi, białymi upławami na ustach, są podobne do kożucha mlecznego. To bardzo nieestetyczne i krępujące. Chciałbym się tego jak najszybciej pozbyć, ale niestety nie znam jeszcze przyczyny pochodzenia tego "schorzenia". Dodam, że może być to powiązane z dziwnym, białym nalotem, coś w stylu białych włosków na języku (kolor czasami się zmienia na lekko brązowo-żółty, w zależności od tego, co jem. Nalotu na języku pozbywam się tylko w małej ilości (codziennie wieczorem przy myciu zębów przejeżdżam również szczoteczką po języku). Natomiast jeśli chodzi o usta - upławów pozbywam się tylko zdrapując je palcami lub szorując ręcznikiem. Pojawiają się codziennie, najczęściej koło południa i bez usunięcia ich samodzielnie, w żaden sposób nie mogę ich zwalczyć. Wspomnę również o tym, że niezależnie od tego, co zjem na śniadanie, obiad, kolację lub jaką pastą umyję zęby - upławy codziennie wracają. Pilnie proszę o pomoc!