beatka.g 25.07.03, 11:29 Temperature zmierzylam w odbycie> O ile jest nizsza od tej mierzonej pod paszka. wydawalo mi sie ze o 5 stopni, ale w ksiazce czytam, ze o 1.Jak to jest? Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buleczka3 Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 25.07.03, 11:52 Odejmuje sie pol stopnia czyli piec kreseczek . Jesli miala temperature p.r. 37,9 to po odjeciu 37,4. ja wstrzymalabym sie z podawaniem lekow obnizajacych goraczke, na poczatek oklady ochladzajace. Jesli jednak temperatura sie podniesie, to wtedy podac odpowiedni lek no i skonsultowac sie z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 25.07.03, 12:47 jej dziewczyny spokojnie! okłady ochładzające owszem ale jak jest gorączka (powyżej 38,5) a nie lekko podwyższona normalna temperatura! u wielu ludzi a zwłaszcza u dzieci które mają inną ciepłotę ciała 37 to norma jak u "starego" 36,6! poza tym zobacz - mamy lato upał duszno - kazdy organizm zareaguje na taką duchotę podwyższonym wskaźnikiem na termometrze zresztą zmierz sobie sama i ręczę że na pewno masz więcej niż 36.6 lub... mniej bo odwrotną reakcją jest osłabienie organizmu na skutek upału... radzę spokoju zażyć- dziecko poić bo potrzebuje każdy w upały więszej dawki płynów - a jeśli tylko karmisz to przystawiaj częściej; a może po prostu przewietrz mieszkanie czy wyjdz z małą na dwór i posiedz w cieniu w przewiewie - na pewno jej to dobrze zrobi!! aha - i leki na obniżenie typu panadol w syropku czy Ibufen też dajemy powyżej 38,5 a nawet 39 - wysoka temperatura przy np przeziębieniach pomaga zwalczyć infekcję a szybkie jej zabicie paradoksalnie doprowadza do ... rozwoju choroby pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agataw1 Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 25.07.03, 15:32 Przeciez to zadna temepratura. Moj Grzes bardzo czesto ma 37,8 w odbycie i to przez te upaly. Pytalam lekarza i powiedzial,ze to zadna temperatura. Zreszta u malychy dzieci normalna temp. mierzona w odbycie to 37.6, wiec to 37.9 to nic takiego. Jak wzrosnie do 38,5 to wtedy mozesz zaczac sie martwic.... Agata Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.g Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 28.07.03, 10:24 No i mamy angine.Antybiotyk od dwoch dni, a teraz wysypka...Beata Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 28.07.03, 18:17 beatka.g napisała: > No i mamy angine.Antybiotyk od dwoch dni, a teraz wysypka...Beata Wysypka przy anginie?? Oby to nie było uczulenie na antybiotyk... Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.g Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 28.07.03, 20:10 Wlasnie to rozwazam. Patrze na nia z niepokojem i juz sama nie wiem.Lekarz kazal mi obserwowac czy zmiany sie nie powiekszaja i zglupialam. Raz mi sie wydaje ze tak a raz ze nie. Moze ktos sie z tym spotkal?Wysypka jest na brzuszku i pleckach, na buzi czerwone rozlane plamy...Mam dac jej kolejna dawke, czy odpuscic? Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: Natalka ma 37,9* temperatury!Co robic 29.07.03, 12:00 Wg. mnie skontaktować się z lekarezm i niech on zadecyduje czy zmienić antybiotyk. No bo jak przerwiesz to co zabije bakterie anginowe? Magda mama Filipka Odpowiedz Link Zgłoś