dwiespacje 04.12.07, 08:49 jak to w koncu ma byc?! Podczas wizyty u lekarza jedni myja inni nie! Tylko prosze o fakty, a nie "mi sie wydaje". Bo taki "doktur", co to nie umyje rak przed badaniem dziecka, to porazka (moja i jego przede wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdek2 Re: mycie rak - doktora 04.12.07, 10:06 moja rodzinna na rejonie myje ale Pani doktor pediatra, która przyszła na pierwsze obowiązkowe oględziny dziecka już w domu, nie miała zamiaru umyć, zwróciłam jej uwagę i dopiero po mojej (chyba trzeciej) sugestii polazła umyć do łazienki, ale przeuroczego płaszczyka nie zdjęła, widac była do niego bardzo przywiązana Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak1002 Re: mycie rak - doktora 04.12.07, 23:02 Lekarz powinnien myć ręce przed badaniem dziecka i to w obecności rodzica! Ale rzecz jasna tak nie jest, niestety. Na szczepienia chodzę do przychodni i tam muszę żądać by lekarz przed badaniem córki umył ręce! A jaki przy tym oburzony jest... I nie przeszkadza Mu to że przyjmując dzieci zdrowe jednocześnie przyjmuje dzieci chore - bo przecież robi to w innym gabinecie! Kiedy idę z córką prywatnie do lekarza nie ma żadnego problemu - lekarz przed badaniem myje ręce.Myślę, że problem tkwi w człowieku a nie w tym czy idziemy do lekarza prywatnie czy w ramach NFZ... W każdym razie wychodzi na to, że to rodzice muszą pilnować czy lekarz myje ręce czy nie. A nie powinno tak być! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: mycie rak - doktora 04.12.07, 23:34 nasz pediatra myje ręce -i przed badaniem i po badaniu. to oczywiste chyba? Odpowiedz Link Zgłoś