barc36 22.08.03, 21:30 Witam wszystkich.Mam pytanie,czy wasze dzieci miały lamblie?JAK to się objawiało i jak leczono?Z góry dziękuję.Basia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margaretmaugo Re: lamblioza 02.09.03, 20:22 Moja córka miała lambie(mam nadzieje że miała).W zasadzie wyszło to przypadkowo w czasie kontrolnych badań.Często bolał ja brzuch i nasliło to objawy alergii w efekcie czego sporo chorowała na rózne zapalenia-gardł,ucha itp.Najpierw stosowałam z polecenia lekarza Metronidazol z takim syropem jakos Furazolidon lub podobnie,ale to nie pomogło ,pózniej przeszła 2 kuracje francuskim lekiem o nazwie Flagyl + oliwa z oliwek ,jest on niedostępny w Polsce(tylko na import docelowy).I to pomogło teraz nic nie wykryto na badaniu.Wynik odebrałm 1tydz.temu.Bardzo sie cieszę.Mała juz nie choruje.Chodzi do przedszkola.Ja ten lek sprowadzałam poprzez znajomych z Francji.Jeszcze mi zostało bo sporwadziłam w zapasie .Jesli potrzeba to moge słuzyć pomocą. malgorzata.zawadka@marflex.pl Odpowiedz Link Zgłoś