alin9 17.02.08, 12:50 Czy Znacie jakieś typowo przeciwbólowe leki dla przedszkolaków?Nie chodzi mi o nurofen itp. bo to przeciwgorączkowe i przeciwzapalne.Nie interesują mnie o działaniu łączonym.Najlepiej sprawdzone i szybko działającePozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: przeciwbólowe 17.02.08, 13:30 tajemniczo napisałaś na co ten lek właściwie większość ma działanie przeciwgorączkowe Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: przeciwbólowe 17.02.08, 13:31 bez dzialania przeciwzapalnego sa leki oparte na paracetamolu, czyli dla dzieci panadol baby albo calpol albo mocniejszy i szybko dzialajacy to pyralgina w czopku _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: przeciwbólowe 18.02.08, 01:09 Panadol w syropie. Dla starszych 1/2 tabletki Apap, też paracetamol. Mój syn po operacji wyrostka brał właśnie Apap przeciwbólowo. Tyle że nie na wszystkich działa - ja na ból głowy mogę sobie zjeść paczkę Apapów a nie zadziałają tak dobrze jak jeden Nurofen. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: przeciwbólowe 18.02.08, 15:50 dawka 1/2 apap nie jest dobrym określeniem.. leków nie dawkujemy na wiek ale na kg masy ciała... jeżeli dawka jest zbyt mała to lek nie zadziała... a proponuję nie jesc paczki apapu bo 10 tabletek wziętych na raz paracetamolu działa toksycznie na wątrobę dorosłego człowieka i może doprowadzić do zgonu... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: przeciwbólowe 18.02.08, 09:04 Paracetamol mozna stosowac bezpiecznie. Działa tez p/goraczkowo. Nie ma działania p/zapalnego jak np. nurofen. Odpowiedz Link Zgłoś