Dodaj do ulubionych

Słuchajcie jest poprawa!

20.02.08, 14:16
Kochane, ja tez mam malutkie dziecko. Do tej pory ku mojej rozpaczy nie
mieścił sie w zadnej siatce centylowej! Leczyłam mu złe wchłanianie, nie
szczepiłam go, odkąd dowiedziałam sie, ze za jego problemy jelitowe
odpowiedzialne sa miedzy innymi szczepienia, leczyłam mu grzybice jelit,
dawałam wspaniałe jedzonko bez konserwantów. BYła pewna poprawa, ale wciaż
źle. Bałam sie strasznie, pewnie to znacie. Przełom nastapił, kiedy zaczełam
go leczyc u dr Katarzyny Bross - Walderdorff z Bielska - Białej. Ma prywatny
gabinet na ul . Listopadowej 59, ma strone internetową, pierwsza wizyta 150
zł, kolejna 100, wizyty raz w miesiacu lub w miare potrzeb. Dr jest dostępna
przez telefon, życzliwa i kompetentna, nie przerażają ja trudne
przypadki.POleciła mi ja inna matka chorego dziecka leczonego z sukcesem. Dr
podała mojemu synkowi do tej pory dwa leki, sa to leki homeopatyczne bez
skutków ubocznych. JUż po pierwszym zaczął rosnac w góre a takze nabierać
ciałka. W tej chwili mieści sie juz w siatce centylowej i nie przestaje
rosnac. Co ktoś do mnie przychodzi mówi: No wiesz ale ten twój Macius urósł
ostatnio. Gdyby ktos chciał jeszcze o coś zapytać, bo ta nasza poczta jest
przebudowywana, to podaję maila: neoaferatu@interia.pl
Obserwuj wątek
    • t.nina1 Re: Słuchajcie jest poprawa! 20.02.08, 22:00
      Witaj, a czy możesz tu napisać ile latek na Twój synek, ile cm
      mierzy/waży i ile cm rośnie na rok?
      Ta Pani dr leczy tylko homeopatycznie?
      • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 20.02.08, 23:40
        Mój Macius ma obecnie 2 latka i 7 miesięcy, teraz ma 88 cm i 12,5 kg. Nie
        sprawdzałam ile rósł na rok, nie wchodził mi w zadne siatki centylowe, jadł
        chętnie, był mizerny. Dr Katarzyna Bross Walderdorff to homeopatka klasyczna,
        podaje wyłacznie indywidualnie starannie dobrane leki homeopatyczne. Leki te nie
        daja zadnych chemicznych skutków ubocznych, z tego co zdążyłam załapać, te leki
        powodują ze organizm dziecka sam sie reguluje. Spłacam dług, bo i mnie matka
        chorego dziecka podała namiary do tej pani dr.
    • omamamia1 Re: Słuchajcie jest poprawa! 22.02.08, 20:00
      możesz mi napisać co to za leki,tzn.czy jest to lek
      konstytucyjny ,czy dobrany tylko do objawów? Jeśli możesz podać w
      jakiej jest potencji i jak dawkujesz,zapytam o nie moja homeopatkę.
      • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 23.02.08, 21:46
        Omamamia, moja homeopatka jest klasyczna, stosuje wysokie potencje, synkowi dała
        najpierw lek konstytucyjny, potem podała inny. Wiem ze nie ma sensu róznym
        dzieciom dawać tych samych leków, bo maja rózne organizmy, leki trzeba dobierac
        indywidualnie. Z innymi matkami zauwazyłysmy tyle, ze leczą skutecznie homeopaci
        klasyczni dajacy wysokie potencje. A ty leczysz u klasycznej? Czy ona dawała
        wysokie potencje i jak długo leczysz i ile leków dostało twoje dziecko?
        • agnieszkamalecka1976 Re: Słuchajcie jest poprawa! 23.02.08, 22:11
          proszę o przybliżenie laikowi terminu wysokie potencje
          • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 25.02.08, 08:50
            Agnieszka, ja też jestem laikiem, i od czterech miesięcy lecze pierwszy raz w
            zyciu u prawdziwego homeopaty klasycznego. Jest dużo lekarzy podajacych sie za
            homeopatów. Wsród znajomych matek majacych chore dzieci zauwazyłysmy, ze
            skutecznie choroby typu niskorosłość, padaczka autyzm itp. leczą homeopaci
            klasyczni dajacy wysokie potencje tzn. 200,1000,10000 CH. Leki o wysokich
            potencjach działaja głeboko, długo i skutecznie lecza choroby przewlekłe. Wielu
            homeopatów daje niskie potencje, co daje krótkotrwały popisowy efekt, ale nie
            prowadzi do prawdziwego wyleczenia choroby przewlekłej.
            • agnieszkamalecka1976 Re: Słuchajcie jest poprawa! 25.02.08, 22:11
              A więc pytanie dlaczego nie dają wysokich potencji skoro one dają efekt zarówno
              popisowy jak i długotrwały? A czy te wysokie potencje nie oznaczają jakiegoś
              zagrożenia skoro rozumiem , że to jakieś mocne leki
              • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 26.02.08, 08:57
                Agnieszka, niskie potencje dają krótkotrwały popisowy efekt, natomiast nie leczą
                chorób przewlekłych trwale i skutecznie. Pytanie dlaczego niektórzy lekarze dają
                tylko niskie potencje należy zadać tym lekarzom.
        • omamamia1 do neoaferatu 26.02.08, 09:21
          moja homeo jest klasyczna,mój syn przyjmuje swoją konstytucje
          phospor 200 ale nie zauważyłam,poprawy gabarytów po nim,na pytanie
          czy mogłaby mi coś polecić po czym zacznie prawidłowo rosnąć i
          przybierać odpowiedziała,że nie ma nic takiego,lek konstytucyjny
          powinien w tym pomóc i własne siły organizmu.
          • neoaferatu Re: do neoaferatu 26.02.08, 23:15
            Omamia, to dziwne co pisze twoja homeopatka - to odpowiedź i wymijajaca i
            odwalajaca na zasadzie jeżeli rzeczywistosć mi nie pasuje tym gorzej dla
            rzeczywistości. Moja homeo tak nie uwaza jak sa jakieś dolegliwosci, które
            jeszcze nie znikły, to szuka dalej. Tzn. dobrze by było gdyby na konstytucyjnym
            dziecko zaczeło rosnać, ale jeżeli tak nie jest to trzeba rozwazyc podanie
            innego leku. Mój Macius drugi lek dostał inny niż konstytucyjny. Tak jak
            zaobserwowałam moja cały czas mysli kombinuje, analizuje konstruuje plany B, ma
            zawsze kilka pomysłów. Trzeba tez zastanowic sie, czy konstytucyjny został
            dobrze dobrany? Masz rózne opcje. Skonsultuj u innego homeopaty lub w ogóle
            zmień ta lekarkę na taka która bedzie wiecej dbała o zdrowie twojego dziecka niz
            o swoja lekarską dziwaczną ideologię. A daleko masz do Bielska - Białej?
            • neoaferatu Re: do neoaferatu 27.02.08, 08:47
              Boże, ślepa jestem, mieszkasz w Krakowie, nie? Wiem, ze z Krakowa kilka matek
              jeździ do Brossowej, nie mówiąc o Wrocławiu, Łodzi i np. Piotrkowie Trybunalskim
              oraz Warszawie.
              • omamamia1 Re: do neoaferatu 27.02.08, 20:27
                Tak mieszkam w Krakowie i chodzę chyba do najsłynniejsze krakowskiej
                homeopatki z 30 letnim stażem (dr.Kowalska),lek konstytucyjny jest
                napewno dobrze dobrany bo syn nie choruje w ogóle,nawet nie miewa
                kataru.Dla niej niedobory masy i wzrostu to żaden problem jeśli
                dziecko motorycznie rozwija sie świetnie i ma dobre wyniki,twierdzi
                ona że każdy ma swoje tempo rozwoju na które nie powinno się wpływać
                i z tym sie zgodzę tylko że syn w ciągu 2 lat spadł z 50 centyla na
                3 sad i to chyba jest już problem.
                • neoaferatu Re: do neoaferatu 27.02.08, 22:27
                  To że jakaś homeopatka uprawia swoja dyscyplinę od 30 lat nie oznacza, ze jest
                  dobra. Moje znajome z Krakowa nie lecza u niej lub juz u niej nie lecza bo jakos
                  większych efektów nie było, natomiast było duzo nadętych uwag teoretycznych ale
                  jakby niekonsekwentnych. Rzeczywiście teoretycznie każdy rozwija sie w swoim
                  tempie. Czyli dziecko na porzadnym 50tym centylu powinno na swoim centylu
                  rozwijać sie dalej, a nie spadać na łeb na szyje bo to juz nie jest rozwój w
                  swoim tempie. Mój średni syn Paweł tez zaczał chudnać ponad rok temu i zleciał z
                  75tego centyla na 3ci!!! Udało sie przyhamować troche ten proces, ale to własnie
                  dr Bross go wyciagneła z tego chorobliwego wychudzenia i to bardzo szybko.
                  • neoaferatu Re: do neoaferatu 22.08.08, 21:38
                    Dzisiaj zmierzyłam Maciusia dokładnie i porównałam z siatką centylową, bo miałam
                    wrażenie, ze ostatnio znowu podrósł. Szaleję ze szczęścia - Maciuś wchodzi już
                    prawie w 50ty centyl, a kiedy zaczynałam go leczyć, nie wchodził w ogóle w
                    siatkę centylową.
                    • agnieszkamalecka1976 Re: do neoaferatu 16.09.08, 11:06
                      no to gratuluję . My tyle szczęscia nie mamy, jak nie rósł tak nie
                      rosnie, i nawet leki pani Bross nie pomagająsad Nie na wszystkich jak
                      widać ta homeopatia działa. Szkoda tylko, że nie wiedziałam o tym
                      wczesniej bo bym sobie zaoszczędziła czasu i pieniędzy, mam bowiem
                      trochę daleko do Bielska.
                      • neoaferatu Re: do neoaferatu 14.10.08, 22:35
                        Agnieszka dopiero teraz przeczytałam twój post. Napisz mi jak dawno i jakie leki
                        podałaś zalecone przez dr Bross. Mój Macius nie zaczał rosnac po konstytucyjnym
                        ani po drugim leku, ale po trzecim. I rzeczywiscie po tym trzecim zaczał rosnac
                        super. Konstytucyjny ogólnie przygotował organizm, drugi lek poprawił
                        wchłanianie kostne, a trzeci dał ostateczny efekt- Macius wyciaga mi sie w górę.
                        Tak teraz obliczam ile miesiecy czekałam na to super rosniecie? Trzy? Cztery?
                        • agnieszkamalecka1976 Re: do neoaferatu 15.10.08, 13:35
                          od naszej pierwszej wizyty i podania pierwszego leku mineło 7
                          miesięcy. Dostał dwa leki, nie pamietam dokładnych nazw ale najpierw
                          jakieś carbonicum, po 4 misiacach lecopodium. Ciekawa jestm ile
                          czasu musi minąc żeby lekarz stwierdi "ok, poddaje się nie umiem
                          pomóc"
                          • neoaferatu Re: do neoaferatu 16.10.08, 12:29
                            Przeczytałam twój post i porównałam z leczeniem mojego Maciusia - on dostał
                            więcej leków i były krótsze przerwy miedzy nimi - ja dzwoniłam czesto do dr
                            Bross relacjonując jej wszelkie objawy u Maciusia a ona przysyłała w liście
                            kolejny lek. Rzeczywiście jakbym dała mu dwa leki w ciagu 7miu miesiecy to moze
                            do dzisiaj nie wszedłby w żadna siatkę centylową. Ja jestem niecierpliwa z
                            natury i czesto kontaktowałam się z dr Bross. Ona ma przecież bezpłatne
                            konsultacje telefoniczne w razie czego. A w ogóle skoro już lecze to chciałam
                            leczenia na calego . Takie intensywne analizowanie objawów mojego synka i
                            podanie trzech leków w ciagu trzech miesięcy dało dobre rezultaty. Poza tym te
                            podstawowe dawki leków były tez wzmacniane dodatkowymi dawkami
                            przypominającymi(najczęsciej były to 30tki). Jak sie do dr nie dzwoni to ona
                            moze mysleć ze jest ok. Mój po Carbonicum tez nie zaczał rosnąc, ale dzis wiem,
                            że ono coś uregulowało i otworzyło drogę.
                            • agnieszkamalecka1976 Re: do neoaferatu 16.10.08, 13:49
                              ja to wszystko wiem. Ja też dzwonię po 2 miesiacach po podaniu leku
                              bo ona uważa że tyle czasu potrzeba żeby coś stwierdzić. Wczesniej
                              nie dzwonię bo nic się nie dzieje więc nie ma po co. Zresztą u nas
                              po 2 miesiacach tez nic się nie dzieje. JA nawet nie mam pretensji
                              do niej o to że nic sie nie dzieje bo homeopatia jednak to ciagle
                              wielki znak zapytania. Ale przykro mi że łudzi nas nadzieją tyle
                              czasu. Wiadomo ja jestem matką i łapię się wszystkiego ale kurcze
                              nie mozna tak wykorzystywać bezsilności drugiego człowieka
                              • neoaferatu Re: do neoaferatu 16.10.08, 19:55
                                Ja tam wydzwaniam i kilka razy w tygodniu zależy co się dzieje. Czasem jak nic
                                się nie dzieje to znaczy ze jest źle bo np. nie rosnie. Bo co innego jak nic sie
                                nie dzieje w sensie że dziecko nie kaszle , nie? Brak rośnięcia jest zły, brak
                                kaszlu dobry. Dla mnie nic sie nie dzieje w sensie nie rośnie to był sygnał do
                                dzwonienia do lekarki, omawiałam wtedy szczegółowo reakcje Maciusia na podany
                                lek. Dzięki temu dr Bross miała bardzo dużo informacji o moim synku i mogła
                                dobrze dobrać kolejny lek. Bywa ze moje dzieci brały i inny lek już po dwóch
                                dniach zalezy jaka choroba i objawy.
                                • agnieszkamalecka1976 Re: do neoaferatu 17.10.08, 10:47
                                  no przecież nie zadzwonię po 3 dniach od podania leku z informacją
                                  że dziecko nie rośnie. Rośnięcie to nie kaszel, że skutki będą po 3
                                  dniach czy po tygodniu. Jak mi mówi że co najmniej 2 miesiące trzeba
                                  czekać żeby zaczął rosnąc to nie będę dzwonić po 3 dniach i marudzić
                                  że nie rośnie. I tak się bujamy w cyklach dwumiesięcznych. Ja nie
                                  dzwonię nie dlatego że mi się nie chce tylko dlatego że dostałam
                                  wyraźną taką informację od p. doktor że wcześniej jak za 2 miesiące
                                  nie mam co dzwonić.
                                  • neoaferatu Re: do neoaferatu 13.03.09, 11:39
                                    Ja dzwoniłam po dwóch dniach w sprawie infekcji - to oczywiste - nie rośnięcia.
                                    Obecnie Maciuś wygląda jeszcze lepiej, ponieważ po kolejnym leku zrobił się
                                    jakby to napisać - tłustszy? Ale to chodzi o jego ciało. Zawsze był taki
                                    rachityczny, wychudzony pomimo normalnego jedzenia, a teraz jego ciałko jest
                                    takie normalne jak u innych dzieci!!!! No i włoski ma gęste! A tez miał takie
                                    rzadkie i bardzo wolno mu rosły. Jak wszedł w siatkę centylową tak twardo się
                                    jej trzyma. Jestem też bardzo zadowolona z intensywnego rozwoju mowy i podobnych
                                    funkcji u Maciusia, ale to już inna bajka.
                                    • neoaferatu Re: do neoaferatu 29.01.10, 00:41
                                      Maciuś rozwija się super i wciąż rośnie.
                                      • neoaferatu Re: do neoaferatu 04.03.10, 12:45
                                        Ostatnio Maciuś nie tylko nam urósł, ale jeszcze waga bardzo mu się poprawiła,
                                        świetnie liczy, dodaje i odejmuje, lubi przeglądać książeczki, o wszystko pyta.
                                        Jestem bardzo zadowolona z leczenia u homeopaty klasycznego, obeszło się bez
                                        hormonów.
    • rainbow100 Re: Słuchajcie jest poprawa! 11.05.10, 12:39
      Witajcie, odświeżam wątek, bo interesuje mnie leczenie dr. Bross.
      Mam 27 miesięczną córeczkę, która jest chudziutka - waży niecałe 9,5
      kg. Pytanie moje jest takie, czy wasze dzieci, które leczy dr Bross
      i w wyniku tego przybierają na wadze są zdrowe w sensie
      genetycznym?? Moja mała ma prawdowpodobnie genetycznie uszkodzoną
      tkankę łącznie, choć genetyk do tej pory nie ma pomysłu co to może
      być tzn. jaki ewent. zespół genetyczny, i prawdopodobnie w wyniku
      tego uszkodzenia genetycznego tak słabo przybiera. Zasatanawiam się,
      czy u mojej córki takie leczenie może dać efekty. Jeżeli chodzi o
      siatkę centylową, to mała mieści się jedynie ze wzrostem, natomiast
      waga i obwód głowy nie, najgorzej jest z głową - 4 cm. brakuje do
      minimum siatki. Pocieszające jest to, że przy tym jej małogłowiu i
      innych chorobavh roziwaj się psychomotorycznie dobrze - najgorzej z
      mową czynną.
      • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 17.05.10, 13:39
        Hej rainbow100 wiem ze dr Bross leczy dzieci z dysfunkcjami genetycznymi. Inni
        znani mi homeopaci klasyczni też. Rainbow mam nadzieję ze nie szczepisz córki,
        bo u dzieci z uszkodzeniami szczepionki bardzo często powodują dodatkowe
        powikłania w tym bardzo często w obszarze wzrostu oraz mowy czynnej, niestety te
        dwa tematy przerobiłam na własnych dzieciach - bliźniaki przestały mówić po
        szczepionce, a najmłodszy synek przestał rosnąć....
        • rainbow100 Re: Słuchajcie jest poprawa! 18.05.10, 13:53
          DZiękuję za opowiedź. Córkę szczepiłam na wszystkio wg. kalendarza,
          czasem z pewnym opóźnieniem z uwagi na operacje, które przechodziłą,
          ale teraz nawet jak bym chciała nie mam na co jej nie zaszczepić.
          Tak naprawdę dopiero niedawno, kiedy zaczęłam czytać to forum,
          dowiedziałam się, że tylu rodziców nie szczepi dzieci z uwagi na
          możliwość powikłań. Teraz miałabym dylemat. Sądzę jednak, że z mowa
          u moejej małej to nie efekt szczepionek, bo od początku ta mowa
          kulała, tzn. praktycznie bez fazy głużenia i gaworzenia, a przez
          pierwsze 5 miesięcy nie była szczepiona w ogóle, bo ciągle byłyśmy w
          szpitalu. W takim razie zapiszemi się do dr. Bross. W sprawie
          przyrostu masy ciała to chyba nasza ostatnia nadzieja, bo gastrolog
          otwarcie powiedział, że już nie ma pomysłu, no jeszcze endoskopia
          jest w planie, żeby wykluczyć zespół złego wchłaniania, ale
          prawdopodobie wynik będzie w porządku, z resztą na pewno nie można
          powiedzieć. Endoskop. ma pod koniec czerwca.
        • rainbow100 Re: Słuchajcie jest poprawa! 19.05.10, 08:15
          I jeszcze jedno mam pytanie, bo nic się o tym nie pisze a jednak to
          dość ważne. Ile kosztuje leczenie u dr Bross, chodzi mi o ceny
          leków, bo ceny wizyt podawałaś wcześniej. Jaki, w Twoim przypadku
          neoaferatu, to był miesięczny koszt leków i czy Twoje dziecko cały
          czas przyjmuje te leki, tzn. czy jest możliwość, że po jakimś czasie
          dziecko będzie już normalnie przybierać bez leków???
          • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 22.05.10, 11:31
            Rainbow, leki są w cenie wizyty, więc praktycznie za leki nic nie płaciłam,
            chyba że trzeba było w wyjątkowych sytuacjach zamówić coś do domu - wówczas raz
            wydałam 20 zł, a raz 25 zł( w ciągu roku).
            • neoaferatu Re: Słuchajcie jest poprawa! 22.05.10, 11:36
              Efekty leczenia u dr Bross były trwałe i szybkie - tzn. jak już coś wyleczyła to
              nie wracało. Mój Paweł tez strasznie chudł i wyniszczał się i farmaceutyczni
              lekarze rozkładali bezradnie ręce. Dr Bross wyciągnęła go jedną dawką leku. Było
              to 2,5 roku temu. Efekt trwa do dziś - Pawła wygląd i waga są idealne, nie muszę
              w ogóle zawracać sobie tym głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka