Dodaj do ulubionych

infekcja pecherza moczowego

02.09.03, 10:28
Wlasnie pojawily mi sie objawy infekcji pecherza moczowego. Zaraz pojde do
lekarza, ale bardzo chcialabym uniknac brania antybiotykow. Wiem, ze sok
zurawinowy jest bardzo pomocny (u nas sprzedaja specjalne tabletki
zurawinowe na infekcje pecherza), ale czy to wystarczy? Cztalam o roznych
elejkach eterycznych, w ktorych tez mozna sie kapac. Ale jaka jest prawda,
uda mi sie bez tych antybiotykow czy nie?

Sugar
Obserwuj wątek
    • ead Re: infekcja pecherza moczowego 02.09.03, 23:14
      czesc, robilas moze posiew moczu? wyszla jakas bakteria? moj 4,5 m-czny synek
      od urodzenia ma bakterie e.coli w moczu i od 2 m-ca podaje mu furagin.
      wczesniej dostal antybiotyk ale nie to z innego powodu. furagin nie jest
      antybiotykiem i jak widac mozna go podawac dlugo i leczyc sie w domu. wsyzstko
      bedzie dobrze o zurawinach tez slyszlam ale moj synek jest za maly- na razie
      cycusiowy....powodzenia edyta i piotrus
      • itsola Re: infekcja pecherza moczowego 03.09.03, 11:21
        Czesc !
        Ja mam z tym do czynienia jak tylko moja pamiec siega. Myslalam ,ze moze po
        urodzeniu dziecka cos sie zmieni ,ale nic.Jezeli masz to w stadium
        poczatkowym,tzn.pieczenie i czeste oddawanie moczu po kropelce to moze uda ci
        sie z tym furaginem i baaaardzo duzo picia.Ale jezeli czujesz juz bol i takie
        male parcia to musisssz wziasc antybiotyk ,bo jak nie to pogorszysz sprawe.Ale
        musze ci dac rade ,teraz musisz juz bardzo na siebie uwazac (zimne nogi itp.)bo
        jak juz jeden raz takie cos mialas to bedzie powracalo.Zycze ci szybkiego
        zwalczenia tego "cholerstwa"bo sama wiem jakie to paskudztwo. Pa Ola
        • sugar_mama_danielcia Re: infekcja pecherza moczowego 03.09.03, 11:35
          Dziewczyny - dziekuje bardzo. Tak mialam objawy poczatkowe i wczoraj rano
          wmusilam 2 litry soku zurawinowego. W ciagu godziny sie polepszylo. POszlam do
          apteki i dostalam jakies tabletki z soda do rozpuszczania w wodzie i jak w
          ciagu dwoch dni nie przejdzie mi aptekarka kazala sie zwrocic do lekarza. Ale
          dzis juz 80% lepiej. Wciaz mecze te zurawiny i chyba obejdzie sie bez
          antybiotykow.

Sugar
          p.s JA tez karmie piersia i nie zauwazylam zadnej dziwnej reakcji u malego.
          Ale ja od zawsze zajadam bardzo kwasnie rzeczy, wiec pewnie maly przywykl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka